Najděte si recept
Na co máte chuť?

Cassoulet s klobáskami
Pokud neseženete šalotky, použijte místo nich asi 3 klasické cibule. K hotovému jídlu se skvěle hodí dušený květák nebo brokolice.
do 1 hodiny
4–6 porce
Suroviny (4–6 porce)
- Slunečnicový olej
- česnek, oloupaný a prolisovaný 1 stroužek
- Šalotka 12 ks
- čerstvé klobásky (obyčejné nebo česnekové), na kostky 250 g
- chorizo, na kousky 85 G
- máslové fazole, scezené a propláchnuté 1 plechovka (400 g)
- fazole flažolet, scezené a propláchnuté 1 plechovka (400 g)
- rajčata v plechovce 2 ks (celkem 800 g)
- sušené bylinky
- rajčatové pyré 1 lžíce
- dijónská hořčice 1 lžíce
- sůl, pepř
- nasekaná petrželka 2 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Hlubokou pánev zakápněte olejem. Restujte česnek se šalotkami asi 2–3 minuty doměkka (ne dohněda).
- Přidejte čerstvé klobásky, chorizo a promíchejte. Restujte tak 5 minut, poté přidejte fazole, rajčata, bylinky, pyré, hořčici a dochuťte.
- Přiveďte směs k varu, poté snižte teplotu, zakryjte pokličkou a vařte cca 20 minut.
- Podávejte zasypané čerstvou petrželkou.