návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Brynzová kaše s pečenou mrkví

2 porce
do 30 minut
Brynzová kaše s pečenou mrkví
Brynzová kaše s pečenou mrkví Autor: Kubo Krížo / Bjukitchen
Jakkoliv vám to může znít podezřele, brynzová ovesná kaše je prostě skvělá! Jednak chutná jako halušky, takže budete mít pocit, že jste opravdu VAŘILI! Navíc krásně zahřeje a zasytí.
Reklama

Suroviny (2 porce)

Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C. Pak lehce očistěte mrkve a nakrájejte je na různě velké kousky. Nějaké překrojte podélně, z jiných udělejte třeba špalíčky. Mrkve nasypte na plech, zakápěte olivovým olejem, lehce osolte a důkladně promněte mezi prsty. Vložte do trouby na zhruba 8 minut.
  2. Mezitím připravte kadeřávek. Natrhejte ho na různě velké kousky, nasypte do misky, zalijte olivovým olejem a lehce posolte. Pak ho pečlivě promasírujte rukama, přidejte ho na plech k mrkvi a vraťte do trouby. Společně pečte v troubě zhruba dalších 7 minut. Kadeřávek by měl být hezky křupavý.
  3. Vločky uvařte v dvojnásobném množství vody, ale nesolte je, protože brynza je slaná dost. Uvařené vločky by měly mít kašovitou konzistenci, když je naberete na lžíci, sklouzávají dolů jako hustší polévka. Pokud se stane, že máte vločky moc tuhé, přilijte trochu vody, zamíchejte a ještě chvíli vařte.
  4. Když jsou vločky uvařené, přidejte k nim brynzu a podle chuti je lehce dosolte. Vločky rozdělte na talíře a navrch naskládejte opečenou zeleninu.
Reklama

Brynzová kaše s pečenou mrkví  Foto:

Brynzová kaše s pečenou mrkví  Foto: Brynzová kaše s pečenou mrkví, foto: Kubo Krížo / Bjukitchen

BJUKITCHEN: Kuchařka pro šťastné vaření

Bjukitchen Foto:

Nová kuchařka Bjukitchen je plná receptů, kuchařských tipů, strhující radosti a zajímavých tváří. Přináší návod, jak si najít v jídle zálibu a každodenní štěstí. „Při společném stolování nejde jen o to, jak nasytit žaludky, ale i o umění vychutnat si chvíle, kdy je lidem společně dobře,“ říká autorka Bára Karpíšková, jejíž radost ze života je nakažlivá.

Ač se svým mužem Tomášem Karpíškem (zakladatel sítě podniků Ambiente) navštívila nejvyhlášenější restaurace světa, zažila kulinářské výlety i vážné diskuse šéfkuchařů nad nejlepšími pokrmy, sama se doma snaží vařit „normálně“. Nemá ráda okázalost a to, když se věci berou příliš vážně. A tak s lehkostí uvaří i z obyčejných surovin, které klidně nakoupí v nejbližší večerce. Stačí jen zapojit fantazii!

„Bjukitchen odráží naše představy o způsobu vaření, který je smysluplný: jednoduchý, efektní, srozumitelný, zábavný a autentický. Výjimečnost receptů spočívá v nápadu, jak z běžného udělat dobré, ne v exkluzivních surovinách,“ dodává Bára.

Více informací najdete na www.bjukitchen.cz.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama