Najděte si recept
Reklama
Broskvová zmrzlina
6–8 ks porcí
do 1 hodiny

Domácí zmrzliny jsou ideálním osvěžením. Potřebné ingredience spočítáte na prstech jedné ruky a příprava je opravdu snadná. Tak s chutí do toho! :)
Článek
16x lahodné broskve a meruňky v nových receptech
Meruňky a broskve patří k tradičním plodům z našich zahrad. Vybrali jsme pro vás lákavé recepty na sladké i slané dobroty, v kterých toto báječné ovoce přímo září :)
Suroviny (6–8 ks porcí)
- broskve, vypeckované a rozčtvrcené 700 g
- cukr krupice 125 ml
- citronová štáva 1 lžička
- crème fraîche (nebo 30% zakysaná smetana) 180 g
Postup
- Broskve, cukr a citronovou šťávu promíchejte ve středně velkém hrnci a nechte zhruba 30 minut vypotit při pokojové teplotě.
- Jakmile puštěná šťáva zakryje dno hrnce, začněte broskve za stálého míchání pomalu zahřívat. V okamžiku, kdy se cukr zcela rozpustí, zvyšte teplotu a broskve povařte do změknutí.
- Nechte vychladnout a rozmixujte dohladka. Rozmixované broskve promíchejte s crème fraîche, naplňte připravené formičky a nechte zamrazit.
Broskvová zmrzlina; foto: Kublanka.cz
Kublanka vaří doma
Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. První jídlo, co Blanka Kubovi uvařila, bylo kuře na meruňkách. S díky jí to vrátil a ještě následující měsíc si z ní dělal legraci, jaká je to ale kuchařka. První partnerské jídlo a hned vlastní gól. To vážně nemohl tušit, jaký kulinářský talent právě objevil.
Nicméně dostala ještě šanci, až tak byl zamilován. A najednou se děly věci. Blanka s Kubou jsou již spolu 8 let. Kuře na meruňkách už mu nikdy neuvařila a naopak uvařila cokoliv si přál. A k reklamaci znovu nikdy nedošlo. Teda až na reklamaci jeho hmotnosti. Blanka uvaří všechno a Kuba všechno sní. Kuba je spokojený. Blanka je spokojená.
Jak jim to společné vaření jde je k vidění na www.kublanka.cz