Banánový chlebíček s kurkumou

Moje hodnocení
5x

Jednoduchý a chutný způsob, jak zpracovat přezrálé banány. Pro tento recept je použita špaldová mouka, lze ji však nahradit i jakoukoliv bezlepkovou moukou. Díky kokosovému oleji a banánům není chléb suchý a nejlépe chutná s trochou másla.

1 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C a vymažte máslem či olejem formu na chléb o rozměrech 21 × 11 cm.
  2. Do mísy prosejte mouku, přidejte prášek do pečení, jedlou sodu, sůl, zázvor a kurkumu. V další misce smíchejte rozpuštěný kokosový olej, kokosový cukr, vanilkový extrakt, rozmačkané banány a vejce tak, aby vznikla jemná hmota jen s pár kousky banánů.
  3. Obsahy obou misek smíchejte v těsto. Naplňte pečicí formu a pečte, dokud špejli zapíchnutou do těsta nevytáhnete suchou, přibližně 50–60 minut.
  4. Nechte ve formě chladnout po dobu 10 minut, potom objeďte hrany mazacím nožem, aby se odlepily, chléb vyklopte ven a nechte úplně vychladnout. Chléb servírujte nakrájený na plátky, můžete je opéct a potřít máslem. Skladujte po dobu 3–4 dní.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty