Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rajčatový chilli džem s balzamikem

do 2 hodin
Rajčatový chilli džem s balzamikem
Rajčatový chilli džem s balzamikem Autor: Klára Michalová
Mám ráda sýry všeho druhu a k nim se hodí tento pikantní džem z rajčat, chilli a balzamika. Je sladko-kyselý, voňavý po bylinkách a skvěle doplní i grilované maso. Zkrátka ideální letní pochoutka.
Reklama

Rajčatový chilli džem s balzamikem  Foto: Klára Michalová

Rajčatový chilli džem s balzamikem - suroviny, Foto: Klára Michalová

 

Reklama

Postup

  1. Do mixéru dejte polovinu rajčat, česnek, zázvor, očištěné chilli papričky, čerstvé bylinky a rybí omáčku. Vše rozmixujte dohladka a přendejte do nepřilnavého kastrolu.
  2. V mixéru umixujte druhou půlku rajčat nahrubo, aby v nich zůstaly kousky. Přidejte je do kastrolu spolu s cukrem, vinným octem a balzamikovým octem i balzamikovým krémem a solí.
  3. Směs přiveďte k varu a za občasného míchání na mírném ohni nechte probublávat bez pokličky asi hodinu až hodinu a čtvrt, až směs dostatečně zhoustne. Hotový džem přelijte do čistých sklenic, nechte vychladnout a uložte do lednice, kde vydrží až 3 měsíce.
Reklama

Rajčatový chilli džem s balzamikem  Foto: Klára Michalová

Rajčatový chilli džem s balzamikem  Foto: Klára Michalová

Rajčatový chilli džem s balzamikem , Foto: Klára Michalová

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama