Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rajčatová focaccia

8-12 porcí
do 2 hodin
Rajčatová focaccia
Rajčatová focaccia Autor: profimedia.cz
Vypadá jako bublanina, ale je to výtečný chléb se dvěma druhy rajčat. Ta sušená mu dají výbornou chuť a ta čerstvá šťavnatost. Podávejte jako přílohu k masu nebo jako samostatnou svačinku.
Reklama
Reklama

Postup

  1. V míse smíchejte vlažnou vodu, 2 lžíce oleje ze sušených rajčat a droždí. Postupně přisypávejte mouku, míchejte, až vznikne hladké těsto.
  2. Těsto na hodně pomoučeném povrchu hněťte a natahujte. Potom vpracujte do těsta sušená rajčata (těsto začne být lepkavé a roztřepené, ale přesto nepřidávejte mouku) a vytvarujte ho do tvaru koule. Dejte je do naolejované mísy a překryjte fólií nebo utěrkou. Nechte těsto na teplém místě asi 30-40 minut vykynout, dokud objem nebude asi dvojnásobný.
  3. Těsto proklepejte a vmíchejte do něj 1 lžíci lístků oregana. Dejte těsto do pečicí formy vymazané olejem (30x23 cm). Do těsta vtlačte kolem dokola důlky vašimi prsty. Malá oválná rajčátka rozřízněte na poloviny a vtlačte je do důlků v těstě. Volně přikryjte těsto naolejovanou fólií a nechte je 15-30 minut na teplém místě, zatímco se rozehřívá trouba.
  4. Rozehřejte troubu na 230°C. Sundejte s těsta fólii. Focacciu pokapejte olejem a pečte ji asi 30 minut, dokud nebude hnědá a propečená. Posypte ji hrubou solí. Před podáváním ji nechte vychladnout na mřížce.
Reklama

Rajčatová focaccia Foto:

Rajčatová focaccia, foto: Profimedia.cz

Další porci skvělých receptů nejen na dobroty z rajčat najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH: 

 

Prima FRESH léto 2015

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama