Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Quiche s medovou cibulí a šunkou

4 porce
do 1,5 hodiny
Quiche s medovou cibulí a šunkou
Quiche s medovou cibulí a šunkou Autor: Karolína domácí kuchařka
Místo smetany ke šlehání můžete použít méně tučnou smetanu nebo i mléko, koláč bude také skvělý, ale se smetanou je více krémový.
Reklama

Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Z mouky, špetky soli a studeného pokrájeného másla, si na vále nožem nebo v robotu připravte směs podobnou drobence, přidejte vejce, pár lžic vody a spojte v těsto. Vytvarujte kouli, zabalte ji do fólie a nechte tak půl hodiny až hodinu odležet a ztuhnout v chladničce. Mezitím si připravte náplň. Na pánvi rozehřejte máslo nebo olej, dejte na něj cibuli a opékejte za občasného promíchání, dokud není měkká, trvá to asi 10–15 minut. Pak přidejte i šunku a ještě pár minut opékejte, dokud cibule nebude zlatavá a šunka prohřátá. Přidejte lžíci medu, promíchejte a ještě minutu opékejte. Odstavte z ohně a odložte na později.
  2. Těsto vyválejte na pomoučeném válu na kulatou placku a vložte ji do koláčové formy o průměru 24 cm, ideální je, když těsto trošku přesahuje přes okraje formy, protože pak je můžete podle okraje formy seříznout a koláč vypadá úhledně. Dno propíchejte vidličkou a pečte 10–15 minut v předehřáté horkovzdušné troubě na 180 stupňů dorůžova. Formu vyndejte a dokončete náplň. V misce prošlehejte smetanu, sůl, pepř, muškátový oříšek a vejce. Šunku s cibulí rozprostřete na předpečený korpus, posypte sýrem a přelijte vaječnou směsí. Povrch posypte lístky tymiánu. Dejte zpět do trouby a pečte ještě cca 35 minut. Náplň by měla být pevná, zlatavá, ale nepečte ji déle než je to nutné – quiche by pak ztratil šťavnatost.
  3. Nechte chvíli zchladnout a pak krájejte – je výborný teplý i studený, i druhý den.
Reklama

Quiche s medovou cibulí a šunkou Foto:

Quiche s medovou cibulí a šunkou, foto: Karolína, domácí kuchařka

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama