archiv Hamé

Jarní závitky s pikantním trhaným masem

Moje hodnocení
4x

Smažené závitky jsou oblíbené ve variantě masové i vegetariánské. S předpřipraveným trhaným masem je připravíte jednoduše a velmi rychle. Vyzkoušejte je pro své přátele a nepochybně získáte titul nejlepší hostitel :)))

6 porcí
60 minut
asijská

Závitky

Omáčka

Postup přípravy

  1. Trhané maso připravte podle návodu na obalu a nechte vychladnout.
  2. Nejprve připravte směs na závitky. Maso dejte do mísy a přimíchejte nastrouhanou mrkev a zázvor, bílé zelí, nakrájené jarní cibulky, mungo klíčky, rozdrcené arašídy a promíchejte. Přilijte sójovou omáčku, sezamový olej a přisypte nasekaný koriandr. Promíchejte.
  3. Hlubší talíř naplňte vlažnou vodou a vložte do něj na 1–2 minuty rýžový papír. Jakmile změkne, dejte ho na plochý talíř. Na kraj závitku dejte zhruba lžíci připravené směsi a závitek zabalte tak, že nejprve směs zarolujte do poloviny rýžového papíru. Poté pravou a levou stranu zahněte směrem dovnitř a závitek dobalte.
  4. Závitky smažte ve větším množství oleje (každý zhruba 4–5 minut), následně nechte okapat a vychladnout.
  5. Připravte si omáčku tak, že smícháte sójovku s octem, najemno nakrájeným zázvorem a česnekem a přisypte mleté chilli. Podávejte jako dip k rolkám.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Hamé


Přečtěte si také

Recepty