reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Krůtí bujon s játrovými knedlíčky
Krůtí bujon s játrovými knedlíčky

Krůtí bujon s játrovými knedlíčky

Hodnoceno: 0x
Není nad poctivý vývar! To ví samozřejmě i šéf Zdeněk a my vám přinášíme jeho skvělý recept na krůtí bujon s játrovými knedlíčky.
nad 2 hodiny
4 porce

Všechny recepty z 17. dílu s tématem KRŮTÍ MASO najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

reklama

Postup

  1. Do vody dejte kousky krůty a nechte zavařit. Až vystoupí pěna, seberte ji do misky a potom polévku okořeňte 2 kuličkami nového koření, celým pepřem a solí. Přidejte 2 kousky mrkve, 1 kousek řapíkatého celeru, pórek a 1 rozpůlenou cibuli.
  2. Nechte povařit asi 2 hodiny. Mezitím si připravte játrové knedlíčky: na pánvi nechte rozpustit máslo a orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Játra rozmixujte, osolte a opepřete. Přidejte k nim nastrouhaný česnek, asi lžíci strouhanky a hladké mouky, majoránku a asi půlku rozšlehaného vajíčka. Na závěr přidejte orestovanou cibulku a promíchejte.
  3. Do osolené vařící vody vložte vytvarované knedlíčky a jakmile vyplavou nahoru, vyndejte je stranou do misky.
  4. Z vývaru vyndejte zeleninu a zbytek přeceďte. Zeleninu nakrájejte a vložte ji na dno talíře. Přidejte játrové knedlíčky, zalijte vývarem, posypte čerstvou petrželkou a podávejte.

Krůtí bujon s játrovými knedlíčky Foto:

Krůtí bujon s játrovými knedlíčky Foto:

Krůtí bujon s játrovými knedlíčky Foto:

Krůtí bujon s játrovými knedlíčky Foto:

Krůtí bujon s játrovými knedlíčky Foto:

Krůtí bujon s játrovými knedlíčky Foto:

Zdeněk Pohlreich vaří krůtí bujon s játrovými knedlíčky

reklama