Najděte si recept
Na co máte chuť?

Krůtí bujon s játrovými knedlíčky
Není nad poctivý vývar! To ví samozřejmě i šéf Zdeněk a my vám přinášíme jeho skvělý recept na krůtí bujon s játrovými knedlíčky.
nad 2 hodiny
4 porce
Všechny recepty z 17. dílu s tématem KRŮTÍ MASO najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Suroviny (4 porce)
Na játrové knedlíčky:
- játra
- Strouhanka 1 lžíce
- hladká mouka 1 lžíce
- Vejce 1 ks
- Máslo
- Cibule 1/2 ks
- Česnek 1 stroužek
- Majoránka
- Sůl
- Pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Do vody dejte kousky krůty a nechte zavařit. Až vystoupí pěna, seberte ji do misky a potom polévku okořeňte 2 kuličkami nového koření, celým pepřem a solí. Přidejte 2 kousky mrkve, 1 kousek řapíkatého celeru, pórek a 1 rozpůlenou cibuli.
- Nechte povařit asi 2 hodiny. Mezitím si připravte játrové knedlíčky: na pánvi nechte rozpustit máslo a orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Játra rozmixujte, osolte a opepřete. Přidejte k nim nastrouhaný česnek, asi lžíci strouhanky a hladké mouky, majoránku a asi půlku rozšlehaného vajíčka. Na závěr přidejte orestovanou cibulku a promíchejte.
- Do osolené vařící vody vložte vytvarované knedlíčky a jakmile vyplavou nahoru, vyndejte je stranou do misky.
- Z vývaru vyndejte zeleninu a zbytek přeceďte. Zeleninu nakrájejte a vložte ji na dno talíře. Přidejte játrové knedlíčky, zalijte vývarem, posypte čerstvou petrželkou a podávejte.
Zdeněk Pohlreich vaří krůtí bujon s játrovými knedlíčky