návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pomazánka Liptauer

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Pomazánka Liptauer
Autor: archiv Gurmet Pomazánka Liptauer
Hádáte správně, tahle pomazánka opravdu pochází ze slovenského Liptova. A v Itálii, především v oblasti kolem Terstu, ovšem už dávno zdomácněla.

Suroviny (4 porce)

K podávání:

Postup

  1. Máslo nechte změknout při pokojové teplotě. Cibuli, pórek, ančovičku a kapary nakrájejte nadrobno. Z pórku ponechte jen bílou část, rozkrojte ji podélně na poloviny, omyjte a rovnež nakrájejte nadrobno. Ančovičku, kapary a chilli papričku zbavenou semínek najemno nasekejte.
  2. Ricottu promíchejte s máslem, hořčicí a mletou paprikou. Přidejte zbytek ingrediencí, nastrouhaný sýr avše vyšlehejte elektrickým šlehačem na hladký krém.
  3. K PODÁVÁNÍ: Pomazánku namažte na tmavý chléb a obložte jej plátky rajčat, špenátem a listy čekanky.
  4. Prima tip: Pro výraznejší verzi pomazánky nahraďte jemnou ricottu pravou liptovskou brynzou.

Pomazánka Liptauer Foto: archiv Gurmet

Pomazánka Liptauer. Foto: archiv Gurmet

 

Související témata: Malá jídla