Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pohankové palačinky s jahodovou omáčkou a datlovým sirupem

2–4 porce
do 30 minut
Pohankové palačinky s jahodovou omáčkou
Pohankové palačinky s jahodovou omáčkou Autor: Na Talířek.cz - Petra Novotná
Pohankové palačinky se dělají hlavně ve Francii. Říká se jim crepes. Zkuste je také, je to zdravější varianta palačinek, na které jste zvyklí.
Reklama

Seznamte se s pohankou

Pohanka je jedna z mála obilovin, která neobsahuje lepek. Tudíž je vhodná pro osoby trpící celiakií. Nemocí, která se vyznačuje špatným vstřebáváním lepku, který je součástí běžných obilovin, jako je pšenice, ječmen, žito…

Pohanka posiluje imunitu (vaše tělo odolá snadněji nemocem), pročišťuje a je bohatá na rutin, který léčí cévy, jimiž proudí vaše krev.

Suroviny (2–4 porce)

Reklama

Postup

  1. Nejdříve si udělejte těsto. Všechny ingredience – 200 g pohankové mouky, vajíčka, mléko, datlový sirup a máslo – smíchejte dohromady.
  2. Rozšlehejte metličkou v lepivé těsto, tak aby v něm nebyly žádné hrudky, ale zároveň musí být trochu tekuté, a dejte asi na 30 minut odležet do ledničky.
  3. Mezitím si připravte jahodou polevu. Jahody rozmačkejte vidličkou, šťouchadlem na brambory nebo lehce rozmixujte. Přidejte vanilkový extrakt a trochu datlového sirupu. Promíchejte.
  4. Opečte na tenké vrstvě kokosového oleje na pánvičce postupně všechno těsto. Snažte se dělat palačinky co nejtenčí a opečte je z obou stran.
  5. Palačinky naplňte jahodami, přidejte jogurt a zabalte.
Reklama

Pohankové palačinky s jahodovou omáčkou  Foto:

Pohankové palačinky s jahodovou omáčkou  Foto:

Pohankové palačinky s jahodovou omáčkou, foto: Petra Novotná

Na talířek.cz Foto:

Co si dáme na talířek?

Jmenuji se Petra, jsem Ambassador ve společnosti Jamie Oliver Food Revolution a se svojí dcerou Lindou vám chci ukázat, že vaření s dětmi může být skvělá zábava. Pojďme děti přirozeně naučit jíst dobře, poznat kvalitní suroviny, nestresovat je tím, co můžou a nemůžou, a hlavně se naučme užít si společný čas v kuchyni.

Na našem společném blogu Natalířek.cz najdete recepty, videa, postřehy a tipy, které vám snad přinesou tu správnou inspiraci pro vaření s dětmi a pro děti.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama