návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Vepřové na houbách s rýží

Hodnoceno: 8x
4 porce
do 2 hodin
Vepřové na houbách s rýží
Autor: Slepičárna blog Vepřové na houbách s rýží
Letos zas byla neskutečná úroda hub, proto se stále hodí recepty, do kterých jich zužitkujete celkem slušné množství. Uvařte doma tuto nestárnoucí klasiku z vepřového masa, kterou doplňuje voňavá rýže.

Postup

  1. Maso nakrájejte na větší kousky. Cibuli nasekejte nadrobno, orestujte ji na oleji, při nižší teplotě vůbec nebude vadit, když ji budete za stálého míchání pár minut dusit. Pak přidejte maso, osolte, opepřete a restujte, dokud se nezatáhne.
  2. Pak vmíchejte drcený kmín a tymián. Přendejte do pekáčku, přiklopte a pečte v troubě při 180 °C 30 minut.
  3. Mezitím nakrájejte očištěné houby na menší kousky. Orestujte je nasucho nebo na trošce oleje dozlatova. Pak je přidejte do pekáčku a pečte do změknutí masa ještě asi hodinu. Podle potřeby podlévejte vodou a promíchejte.
  4. Nakonec přidejte smetanu, zamíchejte a nechte ještě krátce prohřát. Rýži připravte podle návodu, můžete ji předtím orestovat na trošce másla, osolte, zalijte asi 1 cm nad okraj vodou a vařte při nižší teplotě přiklopené doměkka přibližně 20 minut.

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

Související témata: recepty z hub , Hlavní jídla , Česká kuchyně