Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Plněný lilek s mozzarellou

4 porce
do 1 hodiny
Plněný lilek s mozzarellou
Plněný lilek s mozzarellou Autor: Gurmet
Plněný lilek patří k nejoblíbenějším úpravám této mnohotvárné zeleniny. Místo masové náplně vyzkoušejte čistě vegetariánskou.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Lilky podélně rozřízněte. Vnitřek vydlabejte tak, aby u slupky zůstal asi 1cm dužiny. Vydlabané poloviny lilků potřete částí oleje, ochuťte a vložte do zapékací formy. Zakryté alobalem je pečte 20 minut.
  2. Mezitím rozpalte na nepřilnavé pánvi zbylý olej a najemno nakrájenou cibuli na něm orestujte, aby změkla. Přidejte na kousky pokrájenou lilkovou dužinu a nasekaný česnek a ještě asi 3 minuty restujte. Vmíchejte bulgur, osolte a opepřete.
  3. Když lilky změknou, vyjměte je z trouby a snižte teplotu na 180 °C. Lilky naplňte připravenou směsí, posypte jarní cibulkou, olivami, rozinkami a mozzarellou a pokapejte olejem.
  4. Pečte ještě 15 až 20 minut, až se sýr roztaví a náplň zezlátne. Podávejte se salátem.
  5. PRIMA TIP: Bulgur můžete zaměnit za uvařený kuskus nebo quinou.
Reklama
Související témata: plněný lilek , bulgur
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama