Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem

2 porce
do 30 minut
Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem
Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem Autor: Tereza Pánková TASTY TALKINGS
Víte vše o penne? Penne se dělí na penne lisce a rigate. Varianta lisce je naprosto hladká; zato známé penne rigate mají vroubky. Ideálně se tyto těstoviny kombinují se zeleninovými omáčkami: široký dutý střed a vroubky udrží tekutou omáčku.
Reklama

Typickým pokrmem, ve kterém najdete penne, je například pastitsio: těstoviny zapečené s mletým hovězím masem a bešamelovou omáčkou. Jedí ho lidé především v Řecku, na Kypru nebo v Egyptě. Název se prý odvodil od slova penna, což znamená pero nebo brko. Širší verzí penne jsou těstoviny pennoni.

Suroviny (2 porce)

Na omáčku:

Reklama

Postup

  1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
  2. Na pánvi orestujte nadrobno nakrájený česnek, k němu přidejte na kostičky nakrájená cherry rajčata a nechte vše společně dusit. Až budou rajčata úplně rozvařená, pokrájejte na malé kousky sušená rajčata. Nasypte je do omáčky společně s rukolou a zamíchejte. Dochuťte čerstvě namletým pepřem.
  3. Omáčku při přípravě nesolím, snad všechna sušená rajčata (co jsem zatím vyzkoušela) jsou hodně slaná.
Reklama

Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem Foto:

Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem Foto:

Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem               Foto: Tereza Pánková TASTY TALKINGS

Tasty TalkingsVítejte u Tasty Talkings!

Jmenuji se Tereza Pánková a k psaní o jídle jsem začala tíhnout v prvním roce studia na vysoké škole. Tehdy jsem si uvědomila, že psané slovo a focení jsou pro mě to pravé! Nejlepší variantou k realizaci tohoto koníčku se nakonec stalo založení blogu! Ten můj se jmenuje TastyTalkings.com a najdete na něm recepty, články zaměřené na svět gurmánů a fotoreporty z cest. Psaní je zkrátka něco, čím bych se chtěla v budoucnu živit!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama