Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Penne Carbonara s cuketami podle Jamieho

4 porce
do 30 minut
Penne Carbonara s cuketami
Penne Carbonara s cuketami Autor: JamieOliver.com
Carbonara je klasická omáčka na těstoviny se smetanou, slaninou a parmezánem. Zkuste její letní verzi obohacenou o křupavé cuketky a voňavý tymián. Můžete ji udělat i s jiným druhem těstovin, ale italské „mammas“ mi řekly, že penne jsou jediné originální (a kdo by se s nimi hádal?).
Reklama
Reklama

Postup

  1. Ve velkém hrnci dejte vařit těstoviny v osolené vodě tak, aby byly al dente, tedy na skus.
  2. Mezitím rozkrojte cukety podélně napůl, pokud jsou větší tak na čtvrtiny. Odstraňte vnitřní části se semínky a cukety nakrájejte šikmo na půlkolečka. Měly by mít zhruba stejnou velikost a tvar jako penne.
  3. Do mísy dejte vaječné žloutky, přidejte smetanu a jednu plnou hrst strouhaného parmezánu a vše prošlehejte vidličkou. Lehce osolte a opepřete a dejte prozatím stranou.
  4. Rozpalte tu největší pánev, co doma máte. Vlijte trochu olivového oleje a osmažte na něm pancettu nebo slaninu nakrájenou na proužky, dokud nebude křupavá a dozlatova opečená. Přidejte nakrájenou cuketu a čerstvě namletý pepř, s kterým nemusíte šetřit. Zasypte obranými a nasekanými lístky tymiánu a vše dohromady restujte, až cuketa mírně změkne a lehce zezlátne.
  5. Teď nastane ta podstatná chvíle. Musíte pracovat rychle nebo místo krémové omáčky budete mít sražená míchaná vejce. Jakmile jsou těstoviny uvařené, slijte je, ale schovejte si trochu vody v níž se vařily. Těstoviny vsypte do pánve k cuketám a pánev odstavte z ohně! Vlijte schovanou vodu z těstovin a připravenou směs z vajec a smetany. Rychle promíchejte, už žádné vaření! Můžete maximálně přidat ještě trochu vody z těstovin, abyste dosáhli lesklé a krémové omáčky.
  6. Na nic nečekejte a ihned podávejte zasypané zbylým parmezánem.
Reklama

Penne Carbonara s cuketami  Foto: JamieOliver.com

Tento recept je z televizní série a kuchařské knihy Jamie vaří doma.

www.JamieOliver.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama