návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pečená cuketa na chleba

Hodnoceno: 54x
6 porcí
do 2 hodin
Pečená cuketa na chleba
Autor: Pěkně vypečený blog Pečená cuketa na chleba
Pečená cuketa na chleba je vynikajícím doplňkem k letním večerním sedánkům, grilovačkám, ale výborná je i pod maso při pečení. Také ji můžete využít jako jedlý dárek, který bude mít zaručeně úspěch.

Suroviny (6 porcí)

Postup

  1. Na olivovém oleji zpěňte cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky spolu s česnekem, které očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Mezitím oloupejte, očistěte od semen a na hrubém struhadle nastrouhejte cukety, přidejte je k cibuli a česneku, osolte a chviličku promíchejte. Poté přidejte cukr, vinný ocet, rajčatové sugo, protlak, worchester, pepř a vše společně zamíchejte.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C. Do vyššího plechu rozprostřete pečicí papír, který ustřihněte tak, aby vytvořil dostatečně vysoké okraje. Připravenou směs přeneste na plech a dejte na 40 minut do trouby. Během této doby jednou nebo dvakrát směs promíchejte.
  3. Po upečení plňte cukeťačku do horkých sklenic, které pevně uzavřete, dejte dnem vzhůru a nechte přikryté pod ručníkem vystydnout do druhého dne. Poté skladujte ve spíži, popřípadě ve sklepě, otevřené pak v lednici.

Pečená cuketa na chleba Foto:

Pečená cuketa na chleba Foto:

Pečená cuketa na chleba, foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Související témata: cuketa , Malá jídla