Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Ořechový štrúdl se sušenými brusinkami

8–10 porcí
Ořechový štrúdl se sušenými brusinkami
Ořechový štrúdl se sušenými brusinkami Autor: Michal Šajmir
Oblíbený štrúdl nemusí být jen z jablek se skořicí. Zkuste variaci s hruškami, ořechy a brusinkami. Tento závin vás překvapí skvělou chutí a zajímavou strukturou.
Reklama

Suroviny (8–10 porcí)

Reklama

Postup

  1. Hrušky oloupejte, vykrojte jádřince, nahrubo nastrouhejte a promíchejte v míse s citronovou šťávou, jemně sekanými ořechy, mletými ořechy, cukrem, vanilkovým cukrem a jemně nasekanými brusinkami. Důkladně promíchejte.
  2. Listové těsto vyválejte do obdelníkového tvaru (nebo použijte již vyválené rolované těsto) a okraje potřete rozšlehaným vejcem.
  3. Ořechovou směs naneste rovnoměrně na celý plát těsta a opatrně zarolujte.
  4. Přeneste na plech vyložený pečicím papírem spojem dolů, konce spojte a stiskněte k sobě.
  5. Vrchní část závinů potřete zbylým vejcem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova, trvá to asi 45–50 minut.
  6. Upečené záviny nechte trochu zchladnout, krájejte na řezy a posypte moučkovým cukrem. 
Reklama

Ořechový štrůdl se sušenými brusinkami Foto: Michal Šajmir

Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama