Novinky na trhu: poctivá šunka, farmářská paštika nebo výtečná hořčice

Dnešní výběr novinek hraje do karet fanouškům šunky, paštiky a také chuťovce, která nesmí chybět na žádné grilovačce. Přesně tak, je to hořčice! Ale ta dnešní není jen tak ledajaká. Čtěte dál!

Šunka na jakoukoliv grilovačku!

Už jste zkoušeli grilovat šunku? Pokud ne, velká chyba. Napravte ji a ochutnejte Párty šunku z Řeznictví Globus. Má ideální velikost pro grilování při různých příležitostech – ať posezení s přáteli nebo v podobě rodinných oslav.

Protože jde o větší kus masa, počítejte s tím, že minimálně hodinu ji budete nad žhavými uhlíky propékat. Před samotným grilováním její vrchní kůži mřížkovaně nařízněte a pak zabalte do alobalu, šunka se díky tomu rovnoměrně prohřeje. Až bude hotová, stačí ji vytáhnout a její povrch ogrilovat tak, jak to máte doma rádi, zároveň vznikne i pěkná mřížkovaná kůrka. Poté stačí už jen nakrájet na libovolně silné plátky a servírovat například s křenem, hořčicí nebo kyselou okurkou.

Párty šunku vyrábějí řezníci přímo v zázemí každého hypermarketu Globus a to vždy pouze z vlastnoručně rozbouraného a naporcovaného masa. Díky speciální úpravě tak vznikne skutečně chutný kousek, který si vychutnáte do posledního sousta.

Farmářská paštika – kvalitní svačina na cesty

Paštika je ideální výrobek pro všechny cestovatele – díky možnosti skladování při teplotě až 25 °C ji jednoduše sbalíte do batohu a jdete. Hledáte takovou, která by byla bez éček, dochucovadel, zvýrazňovačů chuti či stabilizátorů? Máme pro vás skvělý tip.

Robert Váhala senior se výrobou přesně takové kvalitní paštiky zabýval již ve svých řeznických začátcích roku 1933. A firma Váhala tuto kvalitní pochoutku Farmářská paštika vyrábí dodnes, a to dokonce s oceněním značky Klasa a také s oceněním Regionální potravina Olomouckého kraje v roce 2018.

Výtečná hořčice od mnichů z opatství Nový Dvůr

Novodvorskou hořčici vyrábějí cisterciáčtí mniši-trapisté z místního opatství, a to tradičním způsobem – mletím na mlýnském kameni. Neobsahuje chemické přísady nebo konzervační látky a konzervuje se pouze na základě tradiční receptury, která funguje na bázi působení soli s octem. Hořčice se vyrábí mimo jiné z moravského bílého vína, strdí a delikátní směsi koření. Má lahodnou chuť s tóny ovoce a lískových oříšků a zaujmou i křupavá hořčičná zrnka. Hořčice je vhodná k červenému i bílému masu, drůbeži, rybám nebo zelenině.

Novodvorská hořčice se s plynoucím časem vyvíjí a dozrává. Na začátku je přirozeně ostrá. S přibývajícími měsíci zrání ostrost klesá a zároveň se postupně rozvíjí harmonie chuti. I když se chutě různí, můžeme říct, že je hořčice nejvyváženější zhruba 4–5 měsíců od výroby. K mání je na e-shopu opatství Nový Dvůr nebo například na Košíku!

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty