Novinky na trhu: klíčené müsli, žitný chléb nebo poctivé párky

Dnešní novinková trojice se vám bude hodit v průběhu celého dne. Naklíčené müsli k snídani, párečky k obědu a kvalitní chléb jako součást zdravé večeře. Tak pojďme na to!

Klíčené müsli pro každého

Novinka v podobě Klíčeného müsli s ovocem od Semixu spojuje to nejlepší, co si ve zdravé snídani můžeme dopřát. V müsli se skrývají lupínky z naklíčené a sušené pohanky, bezlepkového ovsa, červené quinoy a červené čočky. Je bez přidaného cukru a skvělou chuť mu dodává pořádná dávka ovoce, jako je papája, jablko či kustovnice. Nechybí ještě drcené kukuřičné lupínky, dýňová semínka a kokosové plátky.

Semínka prošla procesem naklíčení, díky čemuž jsou přímo nabitá rostlinnými bílkovinami a cennými enzymy, které přispívají k lepší stravitelnosti a zamezení pocitu těžkosti či nadýmání. Müsli stačí doplnit bílým jogurtem a lahodná snídaně za dvacku je na stole. Pro dosažení nejlepší chuti doporučujeme nachystat si müsli s jogurtem již večer do ledničky, aby se ingredience a chutě krásně spojily. Celý sáček vám vystačí na přípravu 11 snídaňových porcí.

Bio žitný chléb

Od března je v prodejnách Lidl v České republice k dostání nový žitný chléb, který vznikl ve spolupráci s českou značkou Pernerka. Chléb v bio kvalitě z české mouky peče rodinná pekárna Nopek, s níž Mlýn Perner dlouhodobě spolupracuje. Do prodejen míří chléb zamražený a na místě se dopéká.

„I přesto, že se chléb v prodejnách dopéká, dosahuje maximální kvality. Lidé se nemusí dopékání obávat, pečivo je kvalitativně na stejné úrovni jako to klasické,“ říká majitel značky Pernerka Daniel Perner a dodává: „Dopékané a klasické pečivo se liší jen poslední fází výroby – v té je dopékané pečivo těsně před dopečením šokově hluboce zmrazeno a dopéká se pak přímo v prodejně podle zájmu zákazníků. Díky tomu je výsledný produkt stejný jako ten klasicky pečený – má stejný objem, kůrku, barvu, chuť i vůni.“

Kvalita bez éček

BIO chléb Pernerka se peče z celozrnné žitné mouky, kvasu, vody a soli. Navrch je posypaný ovesnými vločkami. Žitná zrna pro výrobu tohoto chleba jsou pěstována v souladu s přísnými nároky ekologického zemědělství. Právě díky kvalitě surovin a správnému výrobnímu postupu nejsou potřeba žádná chemická aditiva.

Radečkovy párky z Příbrami

Párečky patří mezi oblíbené pochoutky jak dětí, tak i dospělých. Uzeniny Příbram proto přicházejí s novinkou v podobě Radečkových párků. Obsahují 85 % kuřecího a vepřového masa, nálož vitamínů a vysokého podílu vápníku. Vysokou kvalitu stvrzuje také ocenění Dětská chuťovka.

Zároveň v sobě nemají žádný lepek ani glutamát, stačí je tak doplnit o plátek kvalitního chleba, zeleninu a stane se z nich výživná a plnohodnotná svačina nejen pro školáky.

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty