Mixér: sportovní bar, škola vaření nebo pravá podpultovka

Dnešní mixér je o restauracích i produktech! Ideální kombinace pro všechny milovníky gastronomie. Máme tu pro vás nový bar pro sportovní fanoušky, školu vaření, poctivou podpultovku, ale také sladké i slané dobroty. Tak pojďme na to! :)

MAMA’s Garden Bar otevřen!

Už vás nebaví, že vás doma vyhazují, když se chcete dívat na fotbal? Přepínají vaši přátelé ustavičně televizní kanály? Mama Prague je pro vás ideálním řešením! Abyste se mohli bavit ještě více, nově tu najdete i Mama's Garden Bar. Přijďte s kamarády a utkejte se v kulečníku nebo fotbálku anebo prostě jen sledujte váš oblíbený sport na velkých obrazovkách. K tomu si můžete dát tankové pivo a nějaký dobrý snack, který do sport baru patří, jako burger, kuřecí křidélka nebo hot dog. Nechybějí ale ani české hospodské dobroty jako hovězí tatarák, nakládaný hermelín a utopenec! Pro děti tu mají skvělé dětské hřiště a vaši pejsci tu najdou samoobslužný bar. ;) Bar má otevřeno každý den, v týdnu od 15.00 do 01.00 a o víkendu od 12.00 do 01.00.

Bistrotéka Valachy pořádá od března pravidelnou Školu vaření!

Přiučte se kuchařskému umění od zkušených mistrů kuchařů, pekařů či cukrářů! Nová Bistrotéka Valachy ve zrekonstruovaném Obchodním domě Zlín není jen místem, kde se výborně najíte, posedíte u dobrých drinků nebo koupíte prvotřídní „jedlé“ produkty. Od března zde startuje také pravidelná Škola vaření.

„Vybírat můžete z celé řady zajímavých témat v podání zkušených lektorů. Kapacita je omezena vždy na osm účastníků, aby byl zajištěn individuální přístup. Velký zájem je zejména o thajskou a italskou kuchyni či frgálovou manufakturu,“ říká ředitel Bistrotéky Valachy Tomáš Blabla. Kurzy se konají přímo v bistru ve druhém podlaží, kde vzniklo menší kuchyňské studio. Více informací najdete na webových stránkách.

Podpultovka v La Veranda

Sedmnáct let baví restaurace La Veranda na pražském Josefově. Útulná restaurace, která si zakládá na filozofii šťastného jídla. Ale jeden pokrm zůstává již od samého počátku – a přitom není na jídelním lístku. Je to takzvaná podpultovka pro znalé, asijská polévka Tom Kha. Vážně, tuto polévku na à la carte nikdy nenajdete, ani v denní nabídce. Je to tajemství restaurace La Veranda. Tato polévka je totiž dokonalá. Základem je kuřecí vývar, kokosové mléko, krevety, houby (shitake, žampiony), citronová tráva, zázvor, chilli, koriandr, rajčata. Jemná ostrost, která baví hosty téměř dvě desetiletí. Takže až půjdete do La Veranda, nebojte se zeptat, každý den je k dostání.

Ovocné dobroty

Jak nejlépe nastartovat tělo po ránu a bez zbytečného cukru? Posnídejte ovocnou dobrotu Relax 100% z ovoce Višeň a Černý rybíz! Tyto zázračné plody obsahují spoustu rostlinných antioxidantů a vitamínů, jež mají prospěšný vliv na vaše zdraví. Charakteristickou chuť višně a černého rybízu zjemňuje přidaná ovocná šťáva, kterou je nahrazen běžně používaný cukr. Relax 100% z ovoce totiž respektuje přirozenou chuť šťavnatých plodů. Dopřejete si tak ojedinělý chuťový zážitek. Relax 100% z ovoce je rovněž neodolatelný v kombinaci se zralými sýry, dokáže totiž zjemnit jejich ušlechtilé aroma. Zakoupíte za doporučenou cenu 60 korun v běžných obchodních sítích.

Maso Here – sušené maso, které vyrábějí lidé, ne stroje

Tak trochu jiné sušené maso přináší svým zákazníkům Maso Here. Nevyráběhí ho stroje, nepoužívají se na něj žádná umělá dochucovadla nebo konzervanty, je bez cukru a lepku. V nabídce najdete klasické hovězí a krůtí, ale také třeba méně obvyklé jelení maso. Při výrobě sušeného masa se v Maso Here používá jen prvotřídní, ručně krájené maso, špetka soli, koření a trochu octa. Maso je následně sušeno proudem horkého vzduchu a pro éčka není v sáčku místo.

Sušené maso je pak skvělé jako zásoba energie na cesty, rychlý zdroj bílkovin (jedno balení Maso Here obsahuje denní dávku bílkovin potřebnou pro normálního člověka) nebo třeba jako zdravé mlsání k televizi nebo do kina. Vyrábí se ručně v České republice. Jedno balení sušeného masa o hmotnosti 25 g je připraveno ze 100 g prvotřídního masa a cena začíná na 65 korunách.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty