Mixér: restaurace v Krkonoších, asijská limitka, degustační a podzimní menu

Máme tu další do série našeho Mixéru! Tentokrát jsme vybrali tři novinky přímo z podniků a jednu, pro kterou si můžete zaběhnout přímo do obchodu. Vybere si zde milovník asijské kuchyně, české i světové gastronomie. Zkrátka značka ideál. ;)

Jak se vaří v Krkonoších

Moderní pokrmy dotažené do posledních detailů, taková je kuchařská vizitka Michala Húska, který dostal na starosti kuchyni ambiciózní restaurace Savoya v hotelu Savoy ve Špindlerově Mlýně. Hoteliéři ze skupiny Asten Hotels mu navíc vytyčili poměrně jasný cíl. Během několika let vybudovat nejlepší podnik v celých Krkonoších.

„Zásadní je pro nás přístup k surovině, kterou chceme našim hostům nabídnout v překvapivé a chuťově nezapomenutelné podobě. Lososového pstruha s pažitkovou omáčkou, loupanou plec s paprikou plněnou pohankou či moderně prezentovanou zvěřinu,“ vypočítává Michal Húsek některé ze svých specialit, které samozřejmě striktně dodržují dnešní mantru šéfkuchařů a jsou tudíž připravené ze sezónních produktů od místních farmářů. Přestože názvy či popisy některých jeho jídel vypadají prostě, je za nimi spousta poctivé kuchařské práce.

Chuť Asie

Jste závislí na asijské kuchyni? Pak vás bezpochyby nadchne nová limitovaná edice Dobrého stravování Asia Style, která je dostupná v Kauflandu. Ready to Eat pokrmy připravila česká značka Dobré stravování s největší péčí, bez konzervantů, umělých barviv a z vybraných surovin tak, abyste si dopřáli maximální gastronomický zážitek, aniž byste museli vyrazit do restaurace. Vyzkoušejte třeba THAI YELLOW CURRY, které vás pěkně zahřeje. Chcete-li posílit žaludek například po bujarém večírku, mějte v lednici připravené PHO-BO. Vyhlášený vietnamský hovězí vývar s rýžovými nudlemi je to, co zmožené tělo postaví na nohy.

Nová restaurace Bockem přidává degustační večeře

V útulné restauraci Bockem na pražském Smíchově je možné začít den poklidnou, chuťově skvěle vyváženou snídaní a zakončit jej neméně vydařenou večeří. Tým pod vedením šéfkuchaře Ondřeje Kynčla totiž od října rozšířil menu o páteční a sobotní večerní degustace! Snídaně zahrnují tři chody a večeře chodů sedm – všechny jsou promyšleně propojeny, ale zároveň každý z nich evokuje svébytný zážitek.

V jednom z chodů se tak sešla hruška a foie gras zauzené na stole přímo před zákazníkem, v dalším kachna, houby a jablko nebo červená řepa, ostružiny, borůvky, oplatka z vinného octa a vanilka… O symbolickou sladkou tečku se společně postarají mák s vanilkou a višní. S pokrmy jsou v oboustranně funkční harmonii párována vína a zdejší domácí nealkoholické nápoje.

Podzimní menu restaurace Triton

Podzim je pro milovníky jídla nejkrásnějším obdobím. Dozrávají dýně i kaštany, k dispozici jsou čerstvé houby, přichází první zvěřina. A právě tyto tradiční chutě zařadil na své nové menu také šéfkuchař restaurace Triton Tomáš Horák, jehož vybroušené speciality nabízejí opulentní vizuální i chuťové zážitky.

Na co se můžeme těšit? Jedním z velkých hitů podzimního menu bude pomalu pečený hřbet z kamzíka s prachem ze hřibů a omáčkou z lišek. Své příznivce si ovšem jistě získají také brambory pečené v popelu servírované s Lardo špekem, cibulovou marmeládou a uzenou šlehačkou, které jsou vzdálenou připomínkou starých českých zvyků. Mezi předkrmy zazáří delikátní maso uzeného úhoře podávané s kaviárem a šafránem, stejně jako svěží sashimi z kranase japonského, který patří k nejoblíbenějším rybám v Japonsku.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty