Mixér: nové menu, tip na akci a sladkost ke čtení

Tři tipy, které se budou v následujících dvou týdnech rozhodně hodit! Ochutnejte menu plné moravských specialit, zajděte na grilovačku a dobré pivo nebo si nakupte zásoby sladkého ke čtení!

Nová Morava

Executive chef Petr Svoreň je mentorem všech Hotelů Akademie. Pod svými křídly má hned 5 provozů. Není divu, že v dálnicovém kruhu Ostrava, Olomouc, Velké Pavlovice, Velké Bílovice a Chocerady je jako doma. Každý den v týdnu tráví na jiném hotelu, tak aby jeho osobní péče byla dokonalá. Nyní všechny restaurace mají jednotné pojítko.

Je jím nové moravské degustační menu, které bude k dostání počátkem srpna a celoročně se sezonními obměnami. Ochutnat můžete váleček z jemného kozího sýra, oříšky, med a briošku, zeleninovou krémovou polévku s pěnou ze zauzeného mléka nebo kachní prsa ve vakuu s hráškovým krupetem. Cena menu je také jednotná ve všech provozech. 5chodové moravské degustační menu stojí 550 korun.

Grilování na Formance s degustačním menu

Bohaté degustační menu připravené zkušeným šéfkuchařem a servírované pod širým nebem, k tomu pivo přímo od zdroje… Není mnoho lepších způsobů, jak si dosyta užít letní večer než na Grilování na Formance přímo v areálu pivovaru Plzeňský Prazdroj. To si můžete vyzkoušet v rámci festivalu Léto v Prazdroji 10. srpna nebo si jej objednat jako soukromou akci – třeba coby nevšední rodinnou oslavu či letní párty pro přátele. V rámci degustačního menu se bude podávat například thajský kuřecí špíz satay v kokosovém mléce a citronové trávě, grilovaný flank steak v chimichurri marinádě, rostbratwurst z Čečkovic a další delikatesy.

Pročti se létem s hromadou dobrot!

Pokud přemýšlíte, jestli vás při čtení oblíbeného autora popadla chuť na čokoládu nebo sušenku, sáhněte po tyčince Milka Oreo. Pod obalem čeká jemná alpská čokoláda a uvnitř spousta smetanové náplně, kterou doplňují kousíčky sušenek Oreo. To je prostě tak, když se sušenka zakutálí do čokolády Milka.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty