Mixér: nová cukrářská výroba, letní drink a podpora dobré věci

Nová várka novinek z Mixéru je tu! Zaměřili jsme se na novinku v cukrářské výrobě a mezi letními koktejly. Třetí tip je z trochu jiného soudku, velice snadno můžete přispět na dobrou věc! :)

Novinka v Myšákovi

Cukrárnu Myšák provoněla nová cukrářská výroba. Přímo ve Vodičkově ulici kousek od Václavského náměstí v Praze vznikají pod vedením Lukáše Pohla tradiční české zákusky a sladké pečivo. Doplňuje je výběrová káva připravovaná profesionálními baristy.

V cukrářské dílně se pracuje s máslem, smetanou, vejci od prověřených dodavatelů a se sezonním ovocem od místních farmářů. Připravují se zde tradiční české dezerty, jako je větrník či laskonka, ale dodávají jim pestrost a respektují originální receptury i cukrářské principy. Mallorčan Xavier Carchenilla do Myšáka přinesl zkušenosti s pečením laminovaného pečiva – croissantů a pain au chocolat. Specialitou podniku jsou croissanty plněné pribináčkem, slaným arašídovým krémem nebo jablečnou přesnídávkou.

Cukrárna provozovaná ve dvou patrech je samoobslužná – hosté si vybírají a platí rovnou u pultu, ke stolu jim jídlo i nápoje přinášejí servírky a číšníci. Specifikem podniku je platební automat. Samozřejmostí je zabalení zákusků a pečiva s sebou. Můžete si je tak odnést domů, nebo nechat doručit přes Liftago taxi, ať už k sobě, nebo někomu dalšímu jako překvapení. V aplikaci zvolte možnost „doručení balíčku“ a řidič vyzvedne vaši předem vybranou a zaplacenou objednávku v Myšákovi a doveze ji, kam si řeknete.

Pekárna Kompek podporuje Dr. Klauna a jeho dětskou terapii smíchem

Rádi podporujete věci, které mají smysl? Kladenská rodinná pekárna Kompek také, a proto je již od roku 2017 hrdým partnerem organizace Chance 4 Children, která se svými programy pomáhá znevýhodněným dětem i dospělým. Jedním z jejích programů je první a originální klaunská iniciativa v České republice Dr. Klaun, která již od roku 1999 pomáhá hospitalizovaných dětem v ČR překonávat trauma z dlouhodobého pobytu v nemocničním prostředí.

Léčba smíchem napomáhá přirozeným uzdravujícím procesům, pozitivně ovlivňuje imunitní systém a posiluje vůli k životu. Hledejte na pultech obchodů některý z osmi balených výrobků pekárny Kompek s červeným nosem usměvavého Dr. Klauna a pomáhejte tak přinášet štěstí, radost a smích do života dětí v nemocnicích a ústavech. Výtěžek z jejich prodeje jde primárně na návštěvy klaunů v nemocnicích.

Po Aperolu přichází další novinka!

Cointreau Fizz [kuantró fiz] kráčí ve stopách jednoduchosti. Francouzský pomerančový likér doplněný sodou a čerstvou limetkovou šťávou osvěží a povzbudí. Do letních horkých dnů ideální. Drink je stejně lehký jako i jeho příprava, kterou zvládne opravdu každý. Horký letní den si žádá sklenku oroseného koktejlu.

Cointreau Fizz

Naplňte sklenici ledem, přidejte 4 cl Cointreau a vymačkejte šťávu z ½ limetky. Dolijte 10 cl sody, promíchejte a dozdobte měsíčky limetky.

Pomerančový likér Cointreau koupíte ve všech dobrých obchodech. Koktejl Cointreau Fizz vám rádi namíchají v barech, na letních zahrádkách, náplavkách a klubech. Nejdříve ho nedokážete vyslovit a pak už nebudete moci zapomenout!

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty