Mixér: koktejlový bar, šampaňské, tuňákové menu nebo vinotéka

Naše Mixéry z minulého týdne se nesly v duchu valentýnských tipů. Proto jsme se rozhodli zařadit pár dalších, které ocení prakticky kdokoliv, kdo má rád něco dobrého k pití či si zamiloval chuť tuňáka. Tak schválně, komu jsme se trefili do noty?

Karlínský Liquid Office nabídne kromě koktejlů i výběrovou kávu

Hemingway Bar, stálici na pražské barové scéně, není třeba představovat. Nyní k němu přibude mladší sourozenec v podobě karlínského koktejlového baru Liquid Office. Nabídka se kromě míchaných nápojů, jejichž složení bude odrážet aktuální sezonu, zaměří také na výběrovou kávu z pražírny Nordbeans. Perfektní espresso si tak hosté vychutnají třeba i ve 22:00. V současné době má bar otevřeno pouze odpoledne a večer, od úterý do soboty mezi 14. hodinou a půlnocí. Od března se pak počítá s provozem i přes den, od desáté hodiny dopolední, což povede k rozšíření nabídky.

Za novým koktejlovým barem Liquid Office stojí Aleš a Kateřina Půtovi, David Andrle a Ondřej Hnilička. Všichni se více než 12 let podílí na chodu oblíbeného baru Hemingway v centru Prahy. Liquid Office Bar zároveň navazuje na jejich dřívější projekt Cash Only Bar, který 5 let fungoval v Liliové ulici. Svůj název nový podnik získal díky spojení s kancelářskou budovou AFI (Butterfly) Karlín, v jejímž přízemí sídlí.

V Tretter’s baru teče šampaňské proudem

Tretter’s bar je pražskou stálicí. Kdo si nedal drink v Tretter’s baru, jako by nebyl. Neuvěřitelná atmosféra newyorského baru třicátých let je citelná na každém kroku. Masivní bar, za kterým se nachází ikonická kovová kasa, či plavkyně na stěně skákající do bazénu. Co je v něm, je otázkou. Tipy se ubírají k šampaňskému.

Právě perlivý honosný nápoj je v Tretter’s baru signature. Oblíbená sabrage je na večerním pořádku. Šavle klouzající po vychlazené lahvi dokáže rozproudit každého. Šampaňským to nekončí, ale naopak začíná. Následuje nepřeberná nabídka drinků. „Mezi nejoblíbenější drinky rozhodně patří Pentangelli nebo Moscow Mule. Nabídka je jistotou na české barové scéně. Nejdeme s měsíčními trendy. Ctíme dlouholetou tradici a světové evergreeny. Naše stolky s patinou a purpurové popraskané sedačky mají příběh. Vážíme si našich hostů do jednoho,“ říká dlouholetý manager a duše celého podniku Míra Hradec.

Tuňáková degustace v PRU58

V úterý 22. února se uskuteční v holešovické restauraci PRU58 báječná akce, které bude vévodit tuňák o velikosti cca 35 kg. Jedinečná šance ochutnat tuňáka v degustaci o 4 chodech. Celá akce začne v 17:30 bouráním tuňáka, v 18:00 začne servírování prvních pokrmů. Amuse bouche to začne. Pak bude následovat carpaccio, které vystřídá tatarák. Poté se ladně přejde ke steaku. Degustační menu uzavírá tataki. Cena degustačního menu činí 999 korun na osobu. A pro tuňákové nadšence bude připraven speciální koktejl se sušeným tuňákem. Celým večerem bude provázet Štěpán Návrat a Rybí šupina Vlastimil Kolda.

Na akci Tuňák v PRUseru je nutná rezervace předem na telefonním čísle 606 980 612 či na mailu cafebuddha.online@gmail.com.

Vinotéka v trojské botanické zahradě v novém

Z důvodu plánované rekonstrukce viničního domku na vinici sv. Kláry uzavřela Botanická zahrada hl. m. Prahy s koncem roku 2021 místní vinotéku. Ta se přestěhovala a od 1. února se těší na své hosty v nových prostorách. Vinotéku sv. Kláry nyní návštěvníci najdou v areálu Ornamentální zahrady na místě bistra. Do konce února bude otevřeno od 10 do 15.30 hodin a od začátku března do konce října až do 19.30 hodin. Kromě vína z vinice sv. Kláry zde čeká hosty i další občerstvení – horké a studené nápoje, sýrové a uzeninové talíře a sezonní obložené chleby.

Ve dnech 12. a 13. února se navíc pro návštěvníky chystá Víkend svařeného vína. Rekonstrukce viničního domku bude zahájena v průběhu února 2022 a vznikne zde zcela nový degustační prostor a moderní zázemí jak pro návštěvníky, tak pro zaměstnance vinotéky. Do zrekonstruovaných prostor by se vinotéka měla vrátit už začátkem roku 2023.

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty