Mixér: 3 tipy na speciality restaurací, které oceníte nejen během Valentýna

Rádi byste si dopřáli něco dobrého k obědu či večeři a hledáte tip na restauraci? Tak to jsme se vám dnes opravdu trefili do chuti – máme pro vás 3 tipy na zajímavé restaurace, které mají rozhodně co nabídnout.

Zajděte na lunch menu do PRU58

Už jste slyšeli o restauraci PRU58 v pražských Holešovicích? Sídlí v Tusarově ulici hned vedle Armády spásy. Neuvěřitelný kontrast, který host zažije při vstupu do restaurace, je v českých podmínkách nevídaný. Restaurace ve světových metropolích jsou na takové extrémy zvyklé, ale PRU58 je u nás průkopníkem. Hned u vchodu stojí velký mechový znak Jin a Jang. Symbol dvou částí, které jsou jeden celek. Tma a světlo. Dno a výšiny. Hlad a hojnost. Díky tomu je svět úplný. Aby byla rovnováha dotvořena k dokonalosti, všechna zbylá jídla z restaurace jsou odnášena do Armády spásy.

Každý týden od úterý do pátku se mění lunch menu. Týdenní nabídka, která je rozvětvená jako bonsaj. Vždy nechybí sekce sushi. Asijská fusion kuchyně s lokálními surovinami umí ze sushi udělat symfonii i v poledne. Další částí je klasická nabídka, kde se objevují pecky jako ramen, kari nebo poké. Poslední částí je degustační menu servírované rodinným stylem „asian sharing“. Menu se podává od 2 osob a lze si vybrat z variant čtyř, pěti či šesti chodů. Oběd tu je zážitkem pracovním i osobním. Kdykoliv od 11:30 do 15:00 se podává kousek gastronomického štěstí.

V restauraci DEER rostou houby

Restaurace Deer v Michalské ulici nabízí úžasný dezert zvaný les. Jedná se neuvěřitelný estetický a gastronomický počin. Na čistě bílém talíři doslova žije lesní život. Vévodí mu houba červené barvy. V tomto případě se nejedná o muchomůrku, ale medový mousse s lesním ovocem. Aby les byl zcela plný chutí a emocí, doplňují ho čokoládové lístky, kaštanový sponge a čerstvé lesní ovoce.

Zajít na kávu není jen otázkou bister, kaváren a cukráren. Výbornou kávu podávají i v restauraci Deer, která je součástí boutique hotelu Iron Gate. Dezert les stojí za ochutnání kdykoliv během dne a jeho cena činí 195 Kč. Vysoká cukrařina v samém centru velkoměsta.

Klasika v 21. století

Casual fine dining J&J v Teplicích je gastronomickou ikonou, která teď přichází s novým menu. Už žádná mezinárodní kuchyně, ale nově čistě národní menu založené na klasické české kuchyni s motivem gastronomie 21. století. „V reálu to znamená, že v nabídce nalezne host svíčkovou, ale když se začte do složení, znejistí. Po příchodu samotného chodu je ohromen. Na talíři nechybí intenzivní a klasické chutě, ale úplně v jiném podání. Vše je vysoce propracované v gastronomickém měřítku 21.století, ale s přívlastkem klasiky,“ dodává majitel, mozek, duše a ruce Jan Hawelka.

V nabídce nechybí jeseter na černo, smažák nebo makové noky. V žádném z těch pokrmů nečekejte klasické podání. Česká ryba jeseter v doprovodu švestky, švestkové omáčky, nakládaných hroznů, pohanky a fenyklu. Druhý zmíněný smažák v panko strouhance v závěsu s bramborovým pyré, petrželí, libečkem, nakládanou okurkou, koprem, šalotkou a hořčicí. V neposlední řadě makové noky jsou absolutním překvapením. Chuť bramborových šišek je jednoduchá, ale v kombinaci s kadeřávkem, houbami na kyselo, pěnou z konfitovaného česneku a vína a završené bramborovým chipsem, je to báječná novinka neznající hranic.

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty