5 velikonočních tipů: formičky na pečení, sladké i slané dobroty

I když budou letošní Velikonoce úplně jiné, než jak jsme byli doposud zvyklí, nesmíme být smutní. Skvělou velikonoční atmosféru si můžete připravit i s nejbližší rodinou, stejně tak i ve dvou, zkrátka tak, jak to situace dovolí. A s tím se pojí i nákup nebo příprava tematických dobrot. Inspirujte se našimi velikonočními tipy!

Velikonoční sušenková limitka

Rodinná Biopekárna Zemanka si potrpí na inovace a suroviny, které dokážou chuťově překvapit. Ochutnejte limitovanou edici Velikonočních bio sušenek se zeleným ječmenem. Do originální chuti se prolínají tóny kokosu, zeleného ječmene, vanilky a třtinového cukru. Výsledná kombinace vás opravdu mile překvapí. Obsažený zelený ječmen dodává sušenkám mnoho vitamínů (B, C, E, K), minerálních látek (draslík, vápník, železo či hořčík), ale i vlákniny, chlorofylu, betakarotenu či velké množství aminokyselin. Seženete je na jejich e-shopu.

Tradiční velikonoční pochoutky bez starostí

Velikonoce už klepou na dveře a k nim neodmyslitelně patří tradice. Barvení vajíček, pletení pomlázky, pečení nádivky a chybět nesmí ani mazanec. Právě ten má na našich stolech místo již od nepaměti. Pěkně vykynutý a nadýchaný mazanec však může být mnohdy oříšek. Proto tuto práci každé hospodyňce usnadňuje rodinná pekárna KOMPEK. Ta si na letošní Velikonoce připravila nejen ručně vyráběný máslový mazanec, ale také křehká linecká vajíčka s kuřátky a vláčné kokosky v jarním balení.

Kladenská rodinná pekárna věnuje každému pečivu dostatek času. Na kynutí se nespěchá, všechny dobroty jsou vyráběny poctivě, ručně, dle tradičních receptur. Tyto speciální velikonoční výrobky seženete v prodejných Tesco.

Velikonoce naslano

Příbramská uzenina nachystala pro velikonoční pohoštění tu pravou delikatesu. Pomlázková klobása je limitovanou edicí nejkvalitnější uzeniny pro všechny, kteří mají raději maso než sladké. Při výrobě se využívá proces fermentace a speciální směs koření. Díky tomu je klobása nejen trvanlivá, ale výjimečně chutná. Na 100 g je použito 124 g hovězího a vepřového masa, pocházejícího výhradně od českých farmářů. Zakoupíte ji v prodejnách ZEMAN maso-uzeniny.

Silikonová forma na zajíčky

Roztomilé občerstvení i pro ty nejmenší připravíte se silikonovou formou na 12 kusů zajíčků rychle a snadno. Ať už se rozhodnete pro pečení, nebo zvolíte raději nepečenou, či dokonce mraženou variantu. A nezapomeňte do příprav zapojit i děti samotné, nejvíc je bude bavit dozdobování hotových zajíčků. Seženete na webu Dortisimo.

Forma na roztomilého beránka

Beránek jako tradiční součást Velikonoc nesmí chybět na žádném stole. Je symbolem čistoty, poslušnosti a nevinnosti. Spolu s malovanými vajíčky a mazancem je neopomenutelnou stálicí. Zkuste si letos připravit beránka domácího. Těsto si hravě najdete online a formu koupíte třeba od Dortisima. Během chvíle bude beránek hotový, pak už si jen vyhrajete se zdobením a můžete servírovat.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty