4 tipy na zajímavé restaurace s neodolatelným valentýnským menu

Valentýnský večer už se opravdu blíží! Příští pondělí se ponese ve znamení zamilovanosti a skvělého jídla. Stále váháte, do které restaurace máte zavítat? Máme pro vás další tipy, které vám v rozhodování možná pomohou.

Valentýnské menu v Trezoru Marka Fichtnera

Láska, jak známo, prochází žaludkem. Gurmánský zážitek v oblíbené pražské restauraci Červený jelen, sdílený s partnerem či partnerkou na svatého Valentýna, je tedy sázkou na jistotu. Exkluzivní čtyřchodové menu připravené týmem profesionálů pod vedením šéfkuchaře Marka Fichtnera se bude podávat pouze v pondělí 14. února, a to v elegantních prostorech bývalého bankovního trezoru. Počet míst je omezen na 30, proto je doporučeno včas si rezervovat místa na čísle 739 592 502. Valentýnské menu (cena 1 450 korun na osobu) odstartuje welcome drink a dále nabídne vybrané delikatesy z prvotřídních surovin, včetně těch s afrodiziakálními účinky, jako jsou mořské plody, chilli, šafrán, čokoláda…

Amuse Bouche: Ústřice Fine de Claire | šalotková pěna | limetka. První chod: avokádo | topinambury | chilli | koriandr. Druhý chod: šafránové ravioli | pečená dýně | pancetta | šalvějový beurre blanc | pack choi. Třetí chod: humří ocas | humří bisque | celebration brambory | fava fazole. Čtvrtý chod: višňová koule | pěna z hořké čokolády | višňové coulis.

Valentýn v Teplicích

Famózní restaurace severočeského kraje J&J, patřící do sítě Lagarto, si na svátek zamilovaných připravila skvělé valentýnské degustační menu. To bude startovat 13. a 14. února vždy v 17:30, 18:30 a 19:30. K dokonalému zážitku přispěje klavírista Jan Veselý, který večery bude hudebně provázet. Hosté si mohou vybrat z krátké a dlouhé degustace. Krátká čtyřchodová degustace stojí 985 korun a je možno doplnit vinným párováním za 488 korun. Cena dlouhé šestichodové degustace činí 1 592 korun a vinné párování separátně 794 korun.

  • Amuse Bouche: ústřice | maliny | šalotka
  • Předkrmy: foie gras | brusinky | milkbread / velvet topinambur | tonka | bílá cibule
  • Hlavní chody: losos | špenát | brambory | dashi | kaviár / filet mignon | vanilková polenta | divoká brokolice | rybízové jus
  • Dezert: čokoládové pavé | creméux z mléčné čokolády jahodový tartar | yuzu | čokoládový chips

TIP: Rezervace nutná předem a nezapomeňte si objednat nejen stůl, ale s sebou domů také malinové srdce. Dezert ve tvaru srdce je povinnost, jelikož malinový krém s malinami v pyré zabalený do bílé čokolády s červeným glazé na lineckém kolečku je dokonalý.

Zamilované menu v Hard Rock Cafe Praha

I tento rok si restaurace Hard Rock Cafe Praha připravila speciální menu pro všechny zamilované. Valentýnská nabídka bude v HRC k dostání od 9. do 15. února 2022. Menu obsahuje předkrm, výběr ze tří hlavních chodů a dezert. Oslavu Valentýna mohou hosté začít s bruschettou s rajčaty a balzamikovým olejem, pokračovat salátem s kuřecím grilovaným masem California-style Cobb Salad, vynikajícím steakem s marinovanými houbami a bramborovou kaší nebo krevetovými linguine. Jako dezert si pak mohou dopřát horké brownie se šlehačkou a jahodovou polevou. Valentýnské menu zahrnuje také oblíbený drink Espresso Martini a navíc k objednávce hlavního chodu každý dostane zdarma skleničku Prosecca. Všechny pokrmy z menu si lze objednat samostatně nebo jako set (předkrm, hlavní chod a dezert) za 990 korun. Na den sv. Valentýna 14. února večer navíc proběhne na pódiu akustický koncert.

Večeře pro dva s perlivým dezertem na doma

Unikátní fine dining restaurace Benjamin, které si všiml i věhlasný Michelin, je jiná. Deset míst kolem stolu, pevně dané menu, řízená degustace začínající v určeném čase a neuvěřitelně smyslný zážitek. Otevírací doba je také nevšední. Od středy do soboty se startuje v 18:30. Ani o minutu později. Tak jako v divadle, v avizovaný čas vstupují na scénu šéfkuchaři Jakub Červenka a Gavin Lewis. Nezavírají vchodové dveře, ale začínají svou kuchařskou show.

Představení účinkujících, surovin a chodů. Poté nastává hrobové ticho nad domácím pečivem s kuřecím máslem. Malý předvoj amuse bouche v podobě tartaletky s telecím a uhlím. V takovýchto chuťových výšinách se pokračuje v dalších 8 chodech. Komunitní zážitkové setkání nad neuvěřitelnými pokrmy. Právě tato atmosféra přeje párům, které mají rády ruch a soukromí zároveň. Nevšední večer, na který vzpomínají už stovky lidí.

Celé menu lze párovat s víny sbírkové kvality. V nabídce je také samozřejmě nealkoholická varianta. Restaurace Benjamin si připravila skvělou nabídku pro 2 osoby. Voucher v hodnotě 3 980 korun obsahuje degustaci pro 2 osoby bez vinného párování, ale s lahví champagne na doma. Takže plán je jasný. Výborná večeře a pak přesun domů na skleničku pravého pulsujícího luxusního nápoje.

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty