3 tipy na nové gastro zážitky: cukrárna, letní menu a světové chutě

Nové tipy na zajímavé podniky a změny v menu se objevují skoro každý týden. Proto pro vás máme další tři, které ocení milovníci sladkého, letních a světových chutí! :)

Sladký Olymp

Gastronomická česká síť Lagarto v říjnu otevírá sladký ráj, samotný Olymp cukrářství v Teplicích. A kde jinde než v OC Olympia. Poprvé se nebude jednat o kavárnu s rozšířenou nabídkou dezertů, ale o opravdovou cukrárnu. Lagarto Emporio.

Pět let tým Lagarto sbírá zkušenosti ve svých kavárnách. V kombinaci s vlastní cukrářskou výrobnou je zde jasný další krok, a to přiblížit výrobu zákazníkovi a rozšířit nabídku do maximálních výšin. V Lagarto Emporio se budou některé dezerty připravovat na místě, složitější budou zaváženy z výrobny. Nebude chybět temperovaná čokoláda a milovníky zmrzliny potěší celoroční široká nabídka zmrzlin včetně točené.

À la carte menu nabídne lívance, zmrzlinové poháry a sladké domácí drinky všech možných příchutí. Dorty od klasik jako špička až po boutique řadu by Lagarto, kdy dezert vypadá jako umělecké dílo. Samozřejmě nebudou chybět dorty na zakázku.

Signature a menu plné ryb a sezonních surovin

Máte-li v plánu do konce prázdnin ještě cestu k moři nebo jinou dovolenou a vede-li vaše cesta kolem Brna, vytyčte si jako první cíl designovou restauraci Signature nacházející se u sjezdu 182 v Popůvkách u Brna. V novém letním menu, které má tradičně na svědomí šéfkuchař Pavel Veltruský, najdete mimo jiné rozmanitou škálu ryb a steaků od Maso Klouda stařených suchým zráním, grilovaných na dřevěném uhlí.

„Menu měníme přibližně jednou za dva až tři měsíce podle sezonních surovin. To minulé se neslo ve znamení medvědího česneku, teď se soustředíme na ryby, houby nebo fíky,“ vysvětluje provozovatel restaurace Lumír Sendrei. Zdůrazňuje také, že vzhledem k lehkosti hlavních jídel se zákazník nemusí bát ani předkrmů a doporučuje jejich stálici – tuňákové carpaccio s nicoise salátem a křepelčím vajíčkem.

Křižovatka světových chutí v La Verandě

Staroměstská La Veranda přichází s unikátním konceptem. Vedle stálého menu ve stylu „To nejlepší z La Verandy“ bude svým hostům představovat trendy světové gastronomie, inspirované cestami do vyhlášených kulinárních metropolí a destinací. La Veranda je domovem Lovců chutí, kteří v posledních letech navštívili více než dva tucty měst či regionů, které patří k tomu nejlepšímu na poli světové gastronomie. A právě tam se šéfkuchař podniku Radek David inspiroval ke svým kreativním opusům.

Jedním z pokrmů „Inspirace“ bude srnčí hřbet s pečeným celerem, celerovým pyré, plněnou kapustou a glazé s lanýži. „Při poslední návštěvě Berlína mě zaujal pečený celer se zeleninovým glazé. Spolu se srnčím hřbetem a lanýžem to bude velice zajímavé jídlo. Celé to zjemní kapusta, která bude plněná smetanovou kapustou,“ popisuje jednu z parádních specialit nového konceptu šéfkuchař Radek David.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty