Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Normandské kuře s jablky

4 porce
do 1 hodiny
Normandské kuře s jablky
Normandské kuře s jablky Autor: isifa.com
Dokonale vyladěné chutě jsou jasným důkazem, že toto jídlo má svůj původ ve francouzské gastronomii. Navinulá jablka doplňuje jablečný cider, šalotky a voňavý estragon a všechny chutě se propojí v úžasné krémové omáčce.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 ˚C.
  2. Ve velkém kastrolu vhodném do trouby rozehřejte 30 g másla a vložte na něj kuře rozporcované na kousky a zbavené kůže. Restujte na velkém ohni 10 minut až bude ze všech stran opečené dozlatova. Pořádně okořeňte solí a pepřem.
  3. Přidejte celé oloupané šalotky a nakrájený řapíkatý celer a pár minut restujte společně. Zalijte cidrem a vývarem. Přiveďte k varu, přikryjte poklicí a kastrol vložte do trouby na 40 minut. Poté otestujte, jestli je kuře hotové, špičkou ostrého nože píchněte do masa a pokud z něj vytéká čirá šťáva, je akorát.
  4. Zatímco se kuře peče v troubě, rozehřejte zbytek másla na nepřilnavé pánvi a na něj dejte jablka zbavená jádřinců a nakrájená na měsíčky. Smažte z obou stran, až budou jablíčka mít zlatou barvu. Nechte je stranou a udržujte teplé.
  5. Smíchejte dohladka škrob se 2 lžícemi crème fraîche. Z pekáče vyjměte kousky kuřete, dejte je stranou a udržujte teplé. Do šťávy v pekáči vmíchejte směs škrobu a crème fraîche, poté přidejte zbylý crème fraîche, hořčici a estragon. Důkladně promíchejte, přiveďte k varu a nechte 3 minuty provařit, až šťáva lehce zhoustne.
  6. Servírujte kousky kuřete společně s omáčkou, šalotkami, celerem i opečenými jablíčky. Jako přílohu podávejte čerstvý bílý chléb nebo bagetu.
Reklama

Normandské kuře s jablky  Foto: isifa.com

Normandské kuře s jablky. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama