Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Nepečený tvarohový dort s letním ovocem

16 porcí
do 1 hodiny
Nepečený tvarohový dort s letním ovocem
Nepečený tvarohový dort s letním ovocem Autor: isifa.com
Odlehčené tvarohové zákusky jsou zvlášť v létě velmi oblíbené. Tento oceníte pro jeho snadnou přípravu a efektní výsledek. Kromě ovoce mu dodá na přitažlivosti ozdoba z mandlí s karamelem.
Reklama

Suroviny (16 porcí)

na čokoládový korpus:

na krém:

Reklama

Postup

  1. Polevu nařezejte na kousky a v misce ji nad horkou lázní rozpusťte. Nechte ji trochu zchladnout. Dno pečicí formy (26 cm v průměru) vyložte pečicím papírem, posypte ho kukuřičnými lupínky a přes ně přelijte čokoládu. Pak ji dejte asi na 1 hodinu do lednice odležet.
  2. Želatinu namočte na 5 minut do studené vody. Promíchejte tvaroh s citronovou kůrou, šťávou, cukrem a vanilinovým cukrem. Dvě lžíce ze směsi odeberte do malého kastrůlku a za stálého míchání ohřejte. Vyždímejte želatinu, nechejte ji rozpustit v ohřátém krému a pak vše plynule vmíchejte do zbývající tvarohové směsi.
  3. Šlehačku vyšlehejte dotuha a vmíchejte do krému. Jahody a borůvky omyjte, očistěte, trochu pokrájejte a vmíchejte do tvarohového krému. Ten pak vylijte na zchlazený korpus ve formě, uhlaďte a nechejte v lednici 2–3 hodiny odpočívat.
  4. Nechejte na pánvi zkaramelizovat cukr do světle hněda. Mandle lehce potřete olejem na hliníkové fólii, přelijte karamelem a nechte ztuhnout.
  5. Karamel s mandlemi nalámejte na malé kousky, dort opatrně přendejte z formy na dortový talíř. Posypte karamelem a ozdobte jahodami a borůvkami.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama