návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Nejrychlejší rajčatová omáčka podle Jamieho

500 ml porcí
do 30 minut
Nejrychlejší rajčatová omáčka podle Jamieho
Nejrychlejší rajčatová omáčka podle Jamieho Autor: JamieOliver.com
Tento recept mě naučil můj přítel a učitel Gennaro Contaldo. Tato základní omáčka z rajčat se používá na pizzu, ale skvěle se hodí i na těstoviny nebo ji můžete servírovat k masu či rybě. Je rychlá, čerstvá, sladká a omamně voní.
Reklama

Suroviny (500 ml porcí)

Reklama

Postup

  1. Rozpalte velkou nepřilnavou pánev a vlijte na ni 4 pořádné šplíchance olivového oleje. Přidejte česnek nakrájený na tenké plátky, trochu pánví zatřeste, a jakmile česnek začne jemně zlátnout, přidejte do pánve otrhané lístky bazalky a konzervovaná celá rajčata i s omáčkou. Dřevěnou vařečkou rajčata co nejvíc rozmačkejte.
  2. Omáčku dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Jakmile se směs na pánvi začne vařit, sundejte ji z ohně. Omáčku přepasírujte přes jemný cedník do mísy – použijte dřevěnou vařečku a protlačte cedníkem co nejvíc dužiny z rajčat. Odstraňte česnek a bazalku, které vám zbydou v cedníku a nezapomeňte seškrábnout tu nejlahodnější omáčku ze spodní strany cedníku :)
  3. Přesuňte omáčku z mísy zpět do pánve, přiveďte k varu a poté oheň zmírněte a nechte 5 minut probublávat, aby se chutě zkoncentrovaly. Omáčka je hotová, jakmile má tu správnou konzistenci na natírání na pizzu.
  4. Omáčku můžete uchovávat v čistých sklenicích v lednici asi týden. Dá se i zmrazit, ideálně v menších dávkách, takže si můžete rozmrazit jen tolik, kolik právě potřebujete. Ale upřímně, příprava téhle omáčky je tak rychlá, že si ji spíš radši připravíte čerstvou.
Reklama

Jamie Oliver Foto: JamieOliver.com

Jamie Oliver. Foto: JamieOliver.com

Tento recept je z televizní série a kuchařské knihy Jamie vaří doma.

www.JamieOliver.com

Související témata: Italská kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama