Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Nejrychlejší rajčatová omáčka podle Jamieho

500 ml porcí
do 30 minut
Nejrychlejší rajčatová omáčka podle Jamieho
Nejrychlejší rajčatová omáčka podle Jamieho Autor: JamieOliver.com
Tento recept mě naučil můj přítel a učitel Gennaro Contaldo. Tato základní omáčka z rajčat se používá na pizzu, ale skvěle se hodí i na těstoviny nebo ji můžete servírovat k masu či rybě. Je rychlá, čerstvá, sladká a omamně voní.
Reklama

Suroviny (500 ml porcí)

Reklama

Postup

  1. Rozpalte velkou nepřilnavou pánev a vlijte na ni 4 pořádné šplíchance olivového oleje. Přidejte česnek nakrájený na tenké plátky, trochu pánví zatřeste, a jakmile česnek začne jemně zlátnout, přidejte do pánve otrhané lístky bazalky a konzervovaná celá rajčata i s omáčkou. Dřevěnou vařečkou rajčata co nejvíc rozmačkejte.
  2. Omáčku dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Jakmile se směs na pánvi začne vařit, sundejte ji z ohně. Omáčku přepasírujte přes jemný cedník do mísy – použijte dřevěnou vařečku a protlačte cedníkem co nejvíc dužiny z rajčat. Odstraňte česnek a bazalku, které vám zbydou v cedníku a nezapomeňte seškrábnout tu nejlahodnější omáčku ze spodní strany cedníku :)
  3. Přesuňte omáčku z mísy zpět do pánve, přiveďte k varu a poté oheň zmírněte a nechte 5 minut probublávat, aby se chutě zkoncentrovaly. Omáčka je hotová, jakmile má tu správnou konzistenci na natírání na pizzu.
  4. Omáčku můžete uchovávat v čistých sklenicích v lednici asi týden. Dá se i zmrazit, ideálně v menších dávkách, takže si můžete rozmrazit jen tolik, kolik právě potřebujete. Ale upřímně, příprava téhle omáčky je tak rychlá, že si ji spíš radši připravíte čerstvou.
Reklama

Jamie Oliver Foto: JamieOliver.com

Jamie Oliver. Foto: JamieOliver.com

 

Tento recept je z televizní série a kuchařské knihy Jamie vaří doma.

www.JamieOliver.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama