Speciály

Nejlepší recepty na tradiční české vánoční menu všechny pěkně pohromadě!

Tradiční vánoční menu je u nás velmi zakořeněné a ve většině domácností zcela neměnné. Polévka je rybí nebo hrachová, jako hlavní jídlo se podává smažený kapr s bramborovým salátem, někdo jí vinnou klobásu, nesmí chybět houbový kuba, vánočka a vaječný koňak.

Recepty jsou vycizelované a nedej bože, když se kuchařka rozhodne experimetovat, tedy cokoli přidat nebo ubrat na zavedeném receptu. V některých rodinách ani po letech společného soužití nedospěli ke kompromisu a třeba bramborové saláty se připravují v několika provedeních, protože Zdeněk tam chce mít šunkový salám a Libuška zase hrášek a jablko, což by Zdeněk nikdy nepozřel :))) I proto přidáváme recept na vánoční slovenskou kapustnicu, protože v česko-slovenských rodinách na stole nesmí chybět!

Ke stálicím na slavnostní tabuli patří samozřejmě i cukroví, kterého jsou snad stovky druhů, ale přesto jsou některé, které nechybějí snad nikde – vanilkové rohlíčky a linecké. A samozřejmě vánočka!

Když už jsme v tom výčtu nejlepších receptů, přihazujeme i oblíbené nápoje – vaječňák, svařák a punč. A nechybí ani božíhodová svíčková a pomalu pečená kachna, která se v mnoha rodinách servíruje na třetí svátek vánoční.

Připravte si dokonalé vánoční menu podle našich receptů a užijte si svátky s chutí:

Recepty