Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Nadívané houby

5 porcí
do 1 hodiny
Nadívané žampiony
Nadívané žampiony
Zajímavý předkrm zahrnuje prvky italské kuchyně, škvarky mu ale dávají skvělou domáckou příchuť. Stejně můžete upravit i chuťově výraznější houby portobello.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů a plech vyložte pečicím papírem. Houby očistěte a odkrojte nohy od hlav. Nohy jemně pokrájejte.
  2. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu s citronovou šťávou a hlavičky hub povařte 5 minut. Sceďte je a rozložte na pečicí papír na plech hlavičkami vzhůru. Škvarky nakrájejte.
  3. Oloupejte česnek a cibuli, nakrájejte je a v rendlíku na másle poduste 5 minut. Občas promíchejte. Když je směs dozlatova opečená, přidejte smetanu a trošku mletého nového koření. Promíchejte.
  4. Nádivkou naplňte hlavičky žampionů a posypte je čerstvým tymiánem a trochou strouhanky. Pokropte olivovým olejem a vložte do trouby na 20 až 25 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama