Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Mleté maso na grilu s meduňkovou marinádou

4 porce
do 30 minut
Mleté maso na grilu
Mleté maso na grilu
Mleté maso nemusíte grilovat pouze jako náplň do hamburgerů. Připravte si dobré karbanátky, které oživíte zajímavou marinádou s meduňkou a citronem. Svěží kombinaci doplňte pečeným česnekem.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Mleté hovězí maso smíchejte ve větší míse se žloutkem, mlékem a nasekanou jarní cibulkou. Dochuťte solí a pepřem. Propracujte pořádně rukama a nechte chvíli uležet. Poté vytvarujte placičky a grilujte je z obou stran dozlatova po dobu asi 5 minut.
  2. Mezitím si připravte marinádu z oleje, na plátky nakrájeného česneku, citronové šťávy, soli, pepře a čerstvě nasekané meduňky.
  3. Ugrilované maso potřete marinádou a podávejte s pečivem.
  4. Prima tip: Když rozkrojíte celou paličku česneku a necháte jej ugrilovat spolu s masem, můžete si na něm také pochutnat.
Reklama

Mleté maso na grilu , Foto:

Jezte česky, Foto: JEZTE ČESKY– rok v naší kuchyni

Jana Vašáková, Zdena Skokanová N.

Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezonní suroviny v kuchyni – autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám.

Naučí vás připravovat domácí marmelády, sirupy i nanuky, nezapomínají ani na netradiční vánoční a velikonoční menu nebo pochoutky z posvícení. Navíc v knize najdete zajímavosti a reportáže z tradiční zabijačky nebo z honu.

Vydalo nakladatelství Smart Press

 

 

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama