Prima FRESH

Mexický hovězí guláš s fazolemi

Moje hodnocení
1x

Mexický guláš je v české gastronomii pojem, pod kterým se skrývají různá jídla. Řídkou omáčku s kukuřicí a hráškovou rýží tentokrát vynecháme a vsadíme na poctivý guláš plný masa, fazolí a výrazné chuti. Tahle verze se zařadí do vašich rodinných kuchařek a potěší i řemeslníky :))).

6 porcí
120 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V širokém kastrolu rozehřejte sádlo a orestujte na něm nakrájenou cibuli dohněda. Nakonec přihoďte i nadrobno nasekaný česnek a nechte ho rozvonět.
  2. K opečené cibuli přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a prudce ho zatáhněte ze všech stran. Společně restujte, až maso začne chytat barvu.
  3. Přidejte rajský protlak a lžičku cukru a restujte ještě asi 2-3 minuty, aby se i protlak trochu osmažil, díky tomu bude mít guláš pěknou barvu.
  4. Osolte, opepřete, přidejte nasekané chilli papričky nebo drcené sušené chilli vločky, uzenou papriku, bobkový list, krátce promíchejte, aby se koření rozvonělo, a podlijte vývarem, aby bylo maso téměř ponořené. Promíchejte, přikryjte pokličkou a na mírném ohni nechte dusit asi hodinu a půl.
  5. Poté do guláše přidejte propláchnuté a okapané fazole z plechovky a vařte odkryté ještě 20 minut. Guláš by měl být přirozeně zahuštěný, ale pokud ho chcete mít hustší, můžete ho zahustit nastrouhaným chlebem nebo jíškou, pak ho ale nechte ještě provařit alespoň 15 minut.
  6. Mexický guláš podávejte nejlépe s rýží zasypaný tvrdým sýrem, ideálně čedarem.
PRIMA TIP: Tento guláš můžete ozvláštnit přidáním barevné nakrájené papriky, a pokud to máte rádi, klidně přidejte i malou plechovku kukuřice.

Hledáte spíše klasiku? Vyzkoušejte pravý hospodský hovězí guláš podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty