návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Melanzane alla parmigiana

4 porce
do 1 hodiny
Melanzane alla parmigiana (Lilek a la parmigiana)
Spouštím video za 5s.
Jsou-li lasagne v italské kuchyni jedinečnou árií, která chytne u srdce většinu stolovníků, pak lilek zapečený 
s parmezánem bude sice lehkým letním trylkem, ovšem 
se stejně chytlavou melodií.
Reklama

Připravte si lilek s parmazánem podle video receptu s Emanuelem:

Reklama

Postup

  1. Lilek nakrájíme na kolečka, nasolíme a necháme jej „vypotit“. V kastrůlku na olivovém oleji osmažíme najemno nakrájenou cibulku. V jejích šlépějích následuje sugo pomodoro nebo rajčatové pyré, dále špetka cukru 
a soli. Omáčku necháme prohřát a poté ji stáhneme z ohně.
  2. Z lilků papírovou kuchyňskou utěrkou otřeme vodu, zlehka je obalíme v mouce a ponoříme do rozpáleného oleje na pánvičce. Emanuele doporučuje: „Víte, jak lpím na panenském olivovém oleji, ale pro tento případ dávám přednost arašídovému. 
Je tak delikátní, že nemění chuť jídla, které na něm připravujete.
  3. Začneme s grandiózní stavbou. Do gratinovací misky skládáme jednotlivé vrstvy – rajčatovou omáčku, plátky restovaného lilku, na kolečka nakrájenou mozzarellu a strouhaný parmezán. Po třetím až čtvrtém patře našeho kulinářského architektonického dílka můžeme jít do finále.
  4. V poslední vrstvě – po položení rajčatové omáčky a plátků lilku – vynecháme mozzarellu a povrch jen bohatě zasypeme nastrouhaným parmezánem, asi jako když se zčistajasna spustí sněhová bouře. Misku svěříme troubě předehřáté na 180 °C na dobu 20 minut. Zapečený lilek servírujeme 
v příčných řezech stejně jako lasagne.
Reklama

S Italem v kuchyni II.S Italem v kuchyni podruhé...

"Každý se může naučit vařit," říká Emanuele Ridi. Stačí prý láska a systém. Když italský šéfkuchař s vařením začínal, orientoval se na poctivou domácí kuchyni své babičky, která mu věnovala mnoho rodinných receptů.

Emanuele sází na jednoduchá jídla a využití čerstvých sezonních surovin, z nichž umí připravit hotové zázraky.

V pokračování úspěšné knihy podle telvizního pořadu S Italem v kuchyni II. najdete přes 70 receptů, s kterými si doma snadno vykouzlíte Itálii na talíři.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama