Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Medvědí máslo

do 10 minut
Medvědí máslo
Medvědí máslo Autor: profimedia.cz
Bylinkové máslo ochucené medvědím česnekem můžete mazat jen tak na chleba nebo ho využijte při úpravě dalších pokrmů. Třeba si na něm usmažte míchaná vajíčka :)
Reklama

Prima tip: Pokud budete máslo hned používat, nechte ho v misce, ale chcete-li ho uchovat (a vyplatí se připravit si ho ve větším množství – podobně jako pesto), vytvarujte ho na kusu fólie do válečku, stočte a dejte zmrazit. Pak už stačí jen odkrajovat plátky a nechat je pozvolna rozpustit na horkém steaku nebo je vsunout pod kůži kuřete, které budete péct, ochutit jím jakoukoli polévku... Možnosti jsou nekonečné.

Suroviny

Reklama

Postup

  1. Dobře opláchnuté a osušené listy medvědího česneku stočte a nakrájejte napříč na co nejjemnější proužky. Promíchejte je se změklým máslem, případně lehce dosolte. Pro intenzivnější zbarvení a hladší konzistenci můžete listy také napřed rozmixovat a pak utřít s máslem.
  2. Máslo je skvělé například na bagety – natřete ho na lehce nasucho opečené a po délce rozpůlené bagetky. Do celé bagety můžete také v asi 3cm intervalech udělat zářezy, vetřít do nich máslo a celou, v alobalu zabalenou bagetu péct asi 15 minut v troubě.
Reklama

Medvědí máslo  Foto:

Medvědí máslo, foto Profimedia.cz

Další skvělé recepty na zpracování medvědího česneku najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Prima FRESH jaro 2015

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama