Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Letní bolognese

4 porce
do 30 minut
Letní bolognese
Letní bolognese Autor: profimedia.cz
Letní varianta klasických špaget bolognese - přidejte rajčátka, olivy, tymiánové lístky a máte hotovo. Variantu bez oliv ocení jistě i vaše děti.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Na velké pánvi rozehřejte 1 lžící olivového oleje a dejte opékat mleté maso, česnek, tymián a chilli. Vařte 6-8 minut, dokud směs nezhnědne a všechny hrudky a žmolky rozbíjejte dřevěnou lžící.
  2. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu – 12-15 minut.
  3. Do směsi z mletého masa vmíchejte rajčatové pyré, hodně soli a pepře, přidejte víno a vařte 5-6 minut, občas promíchejte.
  4. Do směsi přidejte rajčata a olivy a pár minut vše dobře prohřejte.
  5. Okapané těstoviny promíchejte se zbytkem oleje, citrónovou kůrou a šťávou. Přidejte je do pánve se směsí z mletého masa. Navrch posypte nastrouhaným parmazánem a podávejte.
Reklama

Letní bolognese Foto:

Letní bolognese, foto: Profimedia.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama