Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kyjevské kuře

2 porce
do 2 hodin
Kyjevské kuře
Kyjevské kuře Autor: isifa.com
Jemné kuřecí maso, bylinky, brambory a zelené fazolky... pokud se potřebujete trefit do chutí všem, tohle jídlo vás nemůže zklamat.
Reklama
Reklama

Postup

  1. V míse nechte změknout máslo, vyšlehejte je spolu s česnekem, bylinkami a dochuťte solí a pepřem. Z hmoty vytvořte 7–8 cm dlouhý váleček, zabalte do potravinové fólie a dejte zamrazit (nebo silně zchladit), aby zatuhl.
  2. Mezitím odstraňte z kuřete všechny šlachy. Každou část dejte mezi dvě fólie a rozklepejte je tak, aby byly dvojnásobně veliké. Máslovou směs rozdělte na dvě části a položte na kuře, poté maso důkladně zabalte, aby se máslo nemohlo dosstat ven.
  3. Každý kus kuřete namočte do šlehaného vejce, obalte ve strouhance, potřete dalším rozšlehaným vejcem a opět ve strouhance obalte. Kuřata položte na tác a dejte chladit alespoň na 2 hodiny nebo raději přes noc.
  4. Rozehřejte troubu na 200 °C, u plynové na stupeň 6. Pečicí plech dejte dovnitř rozehřát. Na pánvi rozehřejte olej a opékejte kuřecí rolky, dokud nejsou na všech stranách hnědé. Potom je položte na pečicí plech a v troubě pečte 15 minut. Podávejte s brambory a se zeleninou.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama