redakce Prima FRESH

Kari polévka z pečeného květáku

Moje hodnocení
5x

Výjimečný postup, orientální nádech, hutná sytost a vegetariánské, veganské a paleo hodnocení činí z této polévky favorita letošní zimy!

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Růžičky květáku promíchejte s kari kořením, drceným česnekm, římským kmínem, paprikou, solí a 3 lžícemi oleje. Rozestřete je na plech a pečte 20 až 22 minut, až změknou. Dejte stranou.
  2. Zbylou zeleninu nakrájejte. Upečené růžičky květáku rozmixujte krátkými pulzy, aby připomínaly rýži.
  3. V hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli. Vlije vývar, mléko, vsypte zeleninu, květákovou rýži, chilli koření a opepřete. Rychle uveďte do varu, snižte příkon a polévku mírným varem vařte asi 20 minut, až zelenina změkne. Chcete-li, podávejte polévku posypanou rozdrobenými krekry a/nebo nasekanými ořechy.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty