Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kari polévka z pečeného květáku

4 porce
do 1 hodiny
Kari polévka z pečeného květáku
Kari polévka z pečeného květáku Autor: Marek Kučera
Výjimečný postup, orientální nádech, hutná sytost a vegetariánské, veganské a paleo hodnocení činí z této polévky favorita letošní zimy!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Růžičky květáku promíchejte s kari kořením, drceným česnekm, římským kmínem, paprikou, solí a 3 lžícemi oleje. Rozestřete je na plech a pečte 20 až 22 minut, až změknou. Dejte stranou.
  2. Zbylou zeleninu nakrájejte. Upečené růžičky květáku rozmixujte krátkými pulzy, aby připomínaly rýži.
  3. V hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli. Vlije vývar, mléko, vsypte zeleninu, květákovou rýži, chilli koření a opepřete. Rychle uveďte do varu, snižte příkon a polévku mírným varem vařte asi 20 minut, až zelenina změkne. Chcete-li, podávejte polévku posypanou rozdrobenými krekry a/nebo nasekanými ořechy.
Reklama
Kari polévka z pečeného květáku
Kari polévka z pečeného květáku
Marek Kučera
Související témata: květáková polévka , květák , Polévky
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama