návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Květák s parmazánovou omáčkou

6–8 porcí
do 30 minut
Květák s parmazánovou omáčkou
Autor: isifa.com Květák s parmazánovou omáčkou
Květák a sýr je dokonalá kombinace. Zkuste tentokrát použít výrazný parmazán, který tohle jednoduché jídlo povýší do luxusních výšin.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Do velkého hrnce dejte vodu a přiveďte ji do varu. Vložte květák rozdělený na větší růžičky a vařte asi 5–8 minut, dokud nebude uvařený.
  2. Máslo dejte do středně velkého hrnce a na mírném ohni nechte rozpustit. Přidejte mouku a míchejte drátěnou metlou, až se vše dobře spojí. Přidejte smetanu a míchejte, dokud se všechny hrudky nerozpustí. Nechte omáčku vařit, až se zredukuje asi na polovinu. Dobře promíchejte, aby nevznikl škraloup.
  3. Odstavte s plotny a vmíchejte parmazán. Vymíchejte směs do hladké kašičky a ochuťte solí a pepřem.
  4. Rozdělte květák na servírovací talíře, přelijte omáčkou a posypte muškátovým oříškem. Podávejte teplé.
Reklama

Květák s parmazánovou omáčkou Foto:

Květák s parmazánovou omáčkou                                                                                       Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama