Martina Čerňanská
,
Zdeněk Pohlreich

Kuskusový salát tabouleh

RTŠ! II (3) - Kuskusový salát Tabouleh

Moje hodnocení
6x

Máte rádi saláty a chcete změnu? Zkuste tabouleh. Tento pokrm z Blízkého východu vás nadchne. My vám přinášíme variantu s kuskusem, ale můžete zkusit i bulgur.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • Kuskus
  • Vývar
  • rajčata
  • salátová okurka
  • petrželka
  • Máta
  • Cibule
  • Česnek 3 stroužky
  • citronová štáva
  • Olivový olej
  • Sůl

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Odkaz

Rozpal to, šéfe!

V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.

Postup přípravy

  1. Kuskus nasypeme do mísy, vmícháme pár kapek oleje a zalijeme teplým vývarem, zakryjeme a necháme asi 5 minut odstát.
  2. Mezitím nadrobno nakrájíme cibuli, rajčata, petrželku a okurku zbavenou jádřinců.
  3. Kuskus promícháme, přidáme všechny nakrájené suroviny, osolíme a spojíme dohromady.
  4. Na závěr ještě salát dochutíme – postupně přisypeme prolisovaný česnek, nakrájené lístky máty a pokapeme citronovou šťávou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty