Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuřecí stehna na kreolský způsob

Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
V nové kulinární show Teď vaří šéf! připravil Zdeněk Pohlreich kuřecí stehna na kreolský způsob, která se báječně hodí jako rodinný oběd.
Reklama

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 1. dílu s tématem KUŘE najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Vykostěná kuřecí stehna hojně osolte a opepřete z obou stran. Zakápněte citronovou šťávou. Do pekáčku nasekejte tymián a rozmarýn. Zostřete špetkou kajenského pepře, přilijte olivový olej a stehna ve směsi pořádně obalte. Nechte je v pekáči kůží navrch péct v rozpálené troubě na 180 °C doměkka, asi tak 45 minut.
  2. Mezitím připravte jednoduchou omáčku. Do kastrůlku nalijte olej a orestujte na něm nasekanou cibulku a stroužek česneku. Přihoďte drcená rajčata a byliny – rozmarýn, tymián, oregano a vše, co máte rádi. Řádně ochuťte směsí kreolského koření a kajenským pepřem a solí. Po chvilce vaření můžete přidat nakrájenou červenou a žlutou papriku, zakápněte citronovou šťávou a vařte do změknutí.
  3. Servírujte tzv. rodinným stylem, jinými slovy, nechte stehýnka v pekáči, zalijte je kreolskou omáčkou a dozdobte petrželkou.
Reklama

Kuřecí stehna na creolský způsob Foto: Hermína/Prima

Kuřecí stehna na creolský způsob. Foto: Hermína/Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama