Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuře v krémové omáčce se sušenými rajčaty

8 porcí
do 1 hodiny
Kuře v krémové omáčce se sušenými rajčaty
Kuře v krémové omáčce se sušenými rajčaty
Vyzkoušejte recept na šťavnaté kuře v lahodné krémové omáčce. Sušená rajčata a spousta bylinek jí dodají nevšední chuť, kterou si určitě zamilujete!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 ˚C. Kuře omyjte, dobře osušte a ochuťte solí a pepřem.
  2. 2 lžíce másla rozpusťte ve velkém kastrolu vhodném do trouby a na středním plameni na něm osmahněte kuřecí stehna, nejprve kůží dolů, potom i z druhé strany dozlatova – z každé strany asi 2–3 minuty. Vyndejte z kastrolu a nechte stranou.
  3. V kastrolu rozpusťte zbývající lžíci másla. Přidejte česnek a chilli vločky a za stálého míchání restujte asi 1–2 minuty, až se směs rozvoní. Vmíchejte vývar, šlehačku, sušená rajčata, parmazán, tymián, oregano a sušenou bazalku. Přiveďte k varu a na mírném ohni nechte probublávat asi 3–5 minut, až omáčka lehce zhoustne. Vraťte do kastrolu kuře.
  4. Vložte kastrol do trouby a nechte kuře pořádně propéct, trvá to asi 25–30 minut. Servírujte horké, ozdobené čerstvou bazalkou. Jako příloha se nejlépe hodí široké nudle nebo špecle.
Reklama

Kuře v krémové omáčce se sušenými rajčaty  Foto:

Kuře v krémové omáčce se sušenými rajčaty, foto: Damndelicious.net

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama