Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuře tandoori s raitou

4 porce
do 1,5 hodiny
Kuře tandoori s raitou
Kuře tandoori s raitou Autor: profimedia.cz
Nebojte se experimentovat a vyzkoušet něco nového. Indická kuchyně k tomu přímo vybízí. A co se skrývá pod kořením garam masala? Jedná se o indickou směs koření – římský kmín, hřebíček, muškátový květ, koriandr, kardamon, bobkový list.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Raita:

Při podávání:

Reklama

Postup

  1. Do kuřete nařízněte několik hlubokých řezů a bohatě okořeňte solí a pepřem. Dejte do mělké nekovové nádoby.
  2. Do mixéru dejte citronovou šťávu, česnek, zázvor, mletou papriku, garam masalu, olej a jogurt a vymíchejte do hladké pasty.
  3. Pastou dobře obalte maso a nechte několik hodin marinovat, aby chutě mohly do kuřete proniknout.
  4. Předehřejte troubu na 200 °C, u plynové na stupeň 6. Tandoori kuře pečte 40 minut, až bude zlaté.
  5. Raita: Smíchejte jogurt, okurku, mátové lístky a dochuťte solí a pepřem. Kuře podávejte s raitou, citronovými klínky a rozpečeným naan chlebem.
Reklama

Kuře tandoori s raitou Foto:

Kuře tandoori s raitou, foto: Profimedia.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama