Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuře na medu a hořčici

4–6 porce
do 1 hodiny
Kuře na medu a hořčici
Kuře na medu a hořčici Autor: Johana Pošová
Kombinace výrazné hořčice a sladkého medu je zkrátka dokonalá. Pokud seženete, můžete použít už hotovou medovou hořčici.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 170 °C. V misce promíchejte hořčici s medem a olivovým olejem. Směs lehce a podle chuti osolte a opepřete.
  2. Kousky masa také lehce osolte a rozložte je do zapékací formy. Přelijte je hořčicovo-medovou směsí a do mezer mezi nimi vsuňte snítky rozmarýnu.
  3. Pečte asi 45 minut, dokud nebude kuře propečené. V případě potřeby můžete maso lehce podlít trochou vody. Před podáváním poprašte kousky masa čerstvě namletým černým pepřem.
Reklama

Prima tip: Tuto marinádu můžete použít i na celé kuře nebo stehna s kůží, zkaramelizovaný med na ní vytvoří výbornou kůrčičku. Společně s masem můžete také péct zeleninu, idální je kořenová – mrkev, celer, pastinák, ale také bulvový fenykl nebo puky čekanky nakrájené na čtvrtky. V tom případě do pekáčku nalejte  trochu vody nebo bílého vína hned na začátku pečení.

Kuře na medu a hořčici  Foto:

Kuře na medu a hořčici, foto Johana Pošová

Další originální recepty na přípravu kuřecího masa najdete v jarním čísle časopisu Prima FRESH, který je právě v prodeji:

Prima FRESH jaro 2015

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Kuře koláž Foto:

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama