Krůtí placičky
- mleté krůtí maso
- Slanina
- Smetana 1 dcl
- čerstvá citronová šťáva
- jarní cibulka
- Sůl
- Pepř
Brambory
- brambory
- Zakysaná smetana
- Smetana
- Česnek 1 stroužek
- Tymián
- Rozmarýn
- petrželka
- Pažitka
- Olivový olej
- Sůl
Okurková salsa
- salátová okurka
- Olivový olej
- Chilli paprička
- kopr
- Sůl
- Pepř
V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:
Odkaz
Rozpal to, šéfe!
V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.
Postup přípravy
- Brambory i se slupkou nakrájejte na plátky, posolte, pokapejte olivovým olejem a přidejte k nim nakrájený tymián, rozmarýn a česnek. Dejte péct na 45 minut na gril.
- V míse smíchejte mleté krůtí maso, sůl, pepř, nakrájenou slaninu a zalijte smetanou.
- Směs zpracujte a dochuťte citronovou šťávou a jarní cibulkou. Vytvořte placičky a opečte je na grilu.
- Celé žampiony osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem a dejte je péct na horní část grilu.
- Než se všechno na grilu upeče, připravte si okurkovou salsu: okurku rozčtvrťte a zbavte ji jadýrek. Nakrájejte na drobné kostičky, přidejte chilli papričku, kopr, sůl, pepř a olivový olej a smíchejte.
- V další misce smíchejte zakysanou smetanu, smetanu, sůl, petrželku a pažitku. Do směsi přimíchejte upečené brambory a pořádně promíchejte, aby se nasákly všechny chutě.
- Podávejte s placičkami, žampiony a okurkovou salsou.