Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Krůtí piccata s citronovou omáčkou

4 porce
do 1 hodiny
Krůtí piccata s citronovou omáčkou
Krůtí piccata s citronovou omáčkou
Původně se piccata připravovala z telecího masa. Jedná se vlastně o klasický řízek a postupně se tento recept rozšířil do celého světa a začal se připravovat z různých druhů mas. Třeba krůtího, jako to udělal Zdeněk Pohlreich.
Reklama

Všechny recepty z 17. dílu s tématem KRŮTÍ MASO najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".


Reklama

Postup

  1. Nejdříve smíchejte hladkou mouku se solí a pepřem. Potom osolte a opepřete i krůtí prsa a obalte je v ochucené mouce. Na pánvi rozehřejte olivový olej a z obou stran opečte maso.
  2. Ve druhé pánvičce orestujte na olivovém oleji celé žampióny. Osolte a opepřete, přidejte k nim kousek másla, nakrájenou šalotku a cuketu bez jadérek.
  3. Opečené maso vyndejte stranou a na pánev nalijte bílé víno a citronovou šťávu. Tekutinu nechte odpařit a potom přilijte krůtí vývar. Maso vraťte zpátky na pánev, přidejte kousek másla a nechcte rozpustit. Vypněte varnou desku, přisypte nakrájenou petrželku, citronovou dužinu nakrájenou na měsíčky a promíchejte.
  4. Na talíř nandejte směs žampiónů a cukety, přidejte krůtí maso a zalijte citronovou omáčkou.
Reklama

Krůtí piccata s citronovou omáčkou Foto:

Krůtí piccata s citronovou omáčkou Foto:

Krůtí piccata s citronovou omáčkou Foto:

Krůtí piccata s citronovou omáčkou Foto:

Krůtí piccata s citronovou omáčkou

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama