Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Křupavé batátové chipsy

do 1 hodiny
Křupavé batátové chipsy
Křupavé batátové chipsy
Chipsy jsou oblíbená chuťovka a nemusí být vyrobené pouze z klasických brambor. Pokud chcete změnu, vyzkoušejte tyto křupavé lupínky ze sladkých brambor se zajímavou sladko-pikantní chutí.
Reklama

Suroviny

Sladko-pikantní kořenicí směs:

Reklama

Postup

  1. Omyjte batáty a velmi ostrým nožem nebo na mandolíně je nakrájejte na co nejtenčí plátky. Plátky dejte do mísy a zalijte je horkou vodou smíchanou s kukuřičným škrobem. Nechte máčet 15–20 minut.
  2. Troubu předehřejte na 220 ˚C a dva plechy vyložte pečicím papírem. Plátky brambor vyndejte z vody a pečlivě je osušte papírovými utěrkami. Poté je z obou stran potřete olivovým olejem a rozložte na plechy v jedné vrstvě. Chipsy posypejte kořením podle chuti. Pečte 30–35 minut, v polovině pečení plátky obraťte. Před podáváním nechte 10–15 minut zchladnout.
  3. Na kořenící směs dejte všechny ingredience do misky a dobře promíchejte. Koření, které vám zbyde, uchovávejte v uzavíratelné sklenici na suchém místě. Pokud na chipsy používáte jinou kořenící směs, vmíchejte do ní 1-2 lžíce kukuřičného škrobu, aby byly lupínky extra křupavé.
Reklama

Křupavé batátové chipsy 2 Foto:

Křupavé batátové chipsy 3 Foto:

Křupavé batátové chipsy  Foto:

Křupavé batátové chipsy, foto: mariahspleasingplates.com

Související témata: batáty , sladké brambory , Malá jídla
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama