Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Krémové špenátové cannelloni v rajčatové omáčce

4 porce
do 1,5 hodiny
Krémové špenátové cannelloni v rajčatové omáčce
Krémové špenátové cannelloni v rajčatové omáčce Autor: profimedia.cz
Cannelloni jsou tradiční italské duté válečky u nudlového těsta, které se plní a nejčastěji zapékají. V tomto případě jsme zvolili špenát, riccotu a bylinky.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Na krémovou rajčatovou omáčku:

Na špenátovou náplň:

Reklama

Postup

  1. Rajčatová omáčka: V malé pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm, asi 2 minuty, cibuli a česnek. Potom vmíchejte rajčata, snižte teplotu a na mírném ohni vařte 20-30 minut, dokud omáčka nezhoustne. Přidejte cukr a vmíchejte creme fraiche.
  2. Špenátová náplň: Vařte špenát asi 4 minuty, dokud nezavadne. Sundejte z ohně a ochlaďte. Potom ho dejte do mísy a smíchejte s ricottou (cottage sýrem) , vejci, bylinkami a polovinou z ostatních sýrů.
  3. Lžící naplňte špenátovou směsí válečky těstovin. Když budou všechny naplněné, dejte na dno zapékací mísy tenkou vrstvu rajčatové omáčky a na ni položte rolky v jedné vrstvě.
  4. Přelijte rajčatovou omáčkou a přidejte další vrstvu těstovin. Přikryté alobalem pečte v troubě 20 minut. Potom fólii sundejte, posypte zbytkem sýra a nepřikryté pečte dalších 10 minut. Podávejte horké.
Reklama

Krémové špenátové cannelloni v rajčatové omáčce Foto:

Krémové špenátové cannelloni v rajčatové omáčce, foto: Profimedia.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama